Bildegalleri

Vis alle bildegallerier

– Lilleaker var helt ukjent for meg

Det våkner til liv igjen i historiske Schlägergården i hjertet av Lilleaker. Kaféen har ligget i dvale etter at Linda Liebeck la inn årene for snart et år siden. Livet som huset våkner opp til om kort tid, har svært få likhetstrekk med det tidligere. Michelin-kokken Bjørn Svensson har flyttet inn, og han tar med seg all sin erfaring og kjærlighet til god mat.

Relatert nyhet: – Lilleaker var helt ukjent for meg

Publisert: 11.05.2021 kl 09:21

Magne Furuholmen (t.v) står for kunsten i Schlägergården, mens Bjørn Svensson skal sørge for de kulinariske godbitene når det fredete huset fra cirka 1840 igjen åpner dørene for restaurantvirksomhet.
 Foto: Reidar Martinsen

Magne Furuholmen (t.v) står for kunsten i Schlägergården, mens Bjørn Svensson skal sørge for de kulinariske godbitene når det fredete huset fra cirka 1840 igjen åpner dørene for restaurantvirksomhet.
Foto: Reidar Martinsen

Innvendig er det gjort en oppussing av Schlägergården, selvom det følger mange restriksjoner med i et fredet bygg. Her den nye serveringsdisken og keramikken som er designet og laget av keramikeren Anette Krogstad. Schlägergården har stått tomt i snart et år etterat Linda Liebeck ga seg her i juni 2020. Så snart det blir nødvendige lettelser på smsiutteverntiltakene i Oslo vil det igjen bli servering i det tradisjonsrike huset. 
 Foto: Reidar Martinsen

Innvendig er det gjort en oppussing av Schlägergården, selvom det følger mange restriksjoner med i et fredet bygg. Her den nye serveringsdisken og keramikken som er designet og laget av keramikeren Anette Krogstad. Schlägergården har stått tomt i snart et år etterat Linda Liebeck ga seg her i juni 2020. Så snart det blir nødvendige lettelser på smsiutteverntiltakene i Oslo vil det igjen bli servering i det tradisjonsrike huset.
Foto: Reidar Martinsen

Bjørn Svensson har drevet tre restauranter i Oslo – og alle ble tildelt en Michelin-stjerne. Nå satser han på Schlägergården, og er entusiastisk og engasjert for en fremtid i det gamle huset. På dette bildet er han på kjøkkenet, hvor han sikkert vil trylle frem noen godbiter for sine gjester. 
 Foto: Reidar Martinsen

Bjørn Svensson har drevet tre restauranter i Oslo – og alle ble tildelt en Michelin-stjerne. Nå satser han på Schlägergården, og er entusiastisk og engasjert for en fremtid i det gamle huset. På dette bildet er han på kjøkkenet, hvor han sikkert vil trylle frem noen godbiter for sine gjester.
Foto: Reidar Martinsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...