ANNONSE
Annonse

Furet og værbitt fra Vinderen-fotograf

FISKER: Preget av et liv på sjøen i Lofoten. Stilles ut Nydalen. (Utsnitt av fotografiet). Foto: Ansgar Valbø

Ansgar Valbø fra Vinderen viser deg svært gjerne det furete og værbitte, aller helst på oss mennesker. Lørdag åpner han sin første utstilling.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2016 kl 11:19

ANNONSE
Annonse

VINDEREN/NYDALEN: Fascinasjonen for hvordan mennesker blir formet av sine omgivelser, av naturen, vær og vind, fikk fotograf Ansgar Valbø virkelig pleiet sammen med en annen fotograf, Tom Sandberg, på tur i Lofoten for noen år siden.

– Det startet i Lofoten i 2009, med en serie mennesker og natur som blir preget av vær og vind, for eksempel fiskeren som etter mange år er blitt like værbitt som sine omgivelser, sier Valbø, som er vokst opp blant annet på Slemdal, og som nå bor på Vinderen.

FOTOGRAFEN: Ansgar Valbø (47) fra Vinderen åpner sin første utstilling lørdag, sammen med kollega Sverre Aurstad. Foto: Privat

Valbø har alltid hatt kameraet lett tilgjengelig, og med årene har fotografjobben blitt stadig viktigere. Dette er første gang 47-åringen stiller ut, og det gjør han sammen med sin kollega Sverre Aurstad fra Maridalen. Aurstad er redaktør i Cappelen Damm, i tillegg til å være fotograf, og han har gjennomført flere utstillinger før.

– Sverre liker mer det uberørte i naturen, jeg det menneskelige. Men vi ser at både folk og natur blir formet, bare i forskjellig tidsperspektiv, sier Valbø.

Han er spent på responsen på salgsutstillingen i eget studio i Nydalen.
– Ja, jeg er jo spent på tilbakemeldingene. Det ligger fryktelig mye arbeid bak, mye penger og tid, sier han til Akersposten.no.

Åpningstider:

Salgsutstillingen til Valbø og Aurstad har vernissage i Studio Ansgar Valbø lørdag 2. april klokken 14-17. Deretter er åpningstidene disse:
Søndag 3. april klokken 14-17
Mandag 4. april klokken 15-19
Lørdag 9. april klokken 12-17
Søndag 10. april klokken 12-17
Mandag 11. april klokken 15-19
Lørdag 16. april klokken 12-17
Søndag 17. april klokken 12-17

Mer info om utstillingen finner du på Ansgarvalbo.no.

NATUR: Sverre Aurstad er inspirert av natur, blant annet i Maridalen, der han bor. Foto: Sverre Aurstad


HELE FISKEREN: ...Og her er hele bildet av fiskeren fra Lofoten. Foto: Ansgar Valbø

ANNONSE
Annonse