Akersposten

Fullstendig bevaring av dette området

VERNEOMRÅDE: Boliger med tomter i Abbedisvingen er nå vernet for ettertiden. Foto: Plan- og bygningsetaten.

Fra nå av er tomteeierne innenfor sirkelen underlagt strenge restriksjoner. Det er ikke tillatt å gjøre endringer verken på hus eller tomt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2019 kl 13:59

ABBEDIENGEN: Bystyret har nylig vedtatt en verneplan for området, som omfatter eiendommene i Abbedisvingen på Abbediengen. Bystyret vedtok 19.12.2018 å regulere Abbedisvingen med hensynssone bevaring kulturmiljø. Hovedsiktemålet med det vedtatte planforslaget er å bevare et område med bebyggelse som er godt bevart. Eneste eiendom innenfor sirkelen i bildet over som er unntatt verneplanen, er Abbedisvingen 9.

Alle husene som omfattes av planforslaget ble byggemeldt mellom 1910 og 1918, og var tegnet av tidens fremste arkitekter. Blant disse var Arnstein Arneberg og Christian Munthe av Morgenstierne. Området ble utbygd med impulser fra tidens Egne hjem-bevegelse, og organisert gjennom Abbediengen byggeselskap der beboerne selv sto bak.

I planforslaget foreslås veigrunnen i Abbedisvingen regulert til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur – offentlig kjørevei. Videre foreslås gangveien fra Abbedisvingen til Abbedikollen, «Whistebakken», regulert som grønnstruktur – offentlig turvei for å sikre allmennhetens bruk og vedlikehold av veien.

Den vedtatte planen innebærer at kulturmiljøet med topografi, vei, hus og hager blir mest mulig uendret med opprinnelige kvaliteter i behold.

NØYAKTIG AVGRENSNING: Plan- og bygningsetatens skisse over det avgrensede området som inngår i verneplanen.

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...