Akersposten

Full byggestopp i området og bevaring av ballettskolen

OMRÅDET: Innenfor de markerte områdene er det foreslått omregulering fra småhusplanen til boliger med bevaring av kulturmiljø. Foto: Byantikvaren

Kirkenær ballettskole blir bevart for ettertiden med byggeforbud. Det samme gjelder for en rekke hus i området Hagan Terrasse, om planforslaget blir vedtatt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

SØRBYHAUGEN: Det er Byantikvaren som fremmer forslaget, etter at etaten fikk i oppdrag å fremme en regulering som omfatter Hagan Terrasse 1, 3-7, 9-15 og Sørbyhaugen 33 (Kirkenær ballettskole) til bevaring av kulturmiljø. Planområdet er utvidet med Hagan terrasse 8 for å sikre naturverdier og turdrag, og med veiene for en helhetlig vurdering.

Se hele planforslaget ved å følge denne linken

Planforslaget

Plan- og bygningsetaten skriver:

Byantikvaren foreslår regulering av Hagan terrasse 1, 3-7, 9-15 til boligbebyggelse med bevaring av kulturmiljø. Sørbyhaugen 33 foreslås til kulturinstitusjon med bevaring av kulturmiljø. Hagan terrasse 8 foreslås til boligbebyggelse uten bevaring kulturmiljø, men med byggegrense mot bekken og en oppdatert regulering til turdrag. Langs Makrellbekken foreslås bevaring av naturmiljø. Større trær skal bevares. Hagan terrasse får 8 m reguleringsbredde og Sørbyhaugen 9 m. Hensynssoner for elveflom og vannbehandlings-anlegg under terreng inngår i forslaget.

«Velfortjent pris til Kirkenær Ballettskole»

Konsekvenser

Bebyggelsen unntatt Hagan terrasse 8 kan ikke rives, tilbygges eller påbygges, det tillates ikke nybygg. Oppgraderinger av bygninger og hageanlegg må gjøres i samråd med Byantikvaren.

Sørbyhaugen 33 kan være ballettskole eller andre kulturformål. Bygningen kan ikke bruksendres til bolig, det tillates heller ikke nye boliger på tomten. Bebyggelsen på Hagan terrasse 8 kan endres innenfor byggegrensene og foreslåtte forenklede bestemmelser fra Småhusplanen. Oppdatert regulering til offentlig turdrag og tursti kan gi ekspropriasjonsmulighet.

Plan-og bygningsetatens vurdering og foreløpige konklusjon:

Regulering til bevaring av dette helhetlige funksjonalistiske boligområdet er i samsvar med overordnete føringer, og områdets bevaringsverdier veier tyngre enn Oslos behov for flere boliger. Vi støtter at Sørbyhaugen 33 har kulturhistorisk verdi, bruksformål kulturinstitusjon kan gi en variert bruk. Vi støtter bevaringsbestemmelsene, da vi mener det ikke skal tillates ytterligere til- og påbygg, men åpnes for nødvendige oppgraderinger i samråd med Byantikvaren.

Vi anbefaler at Hagan terrasse 8 inngår i forslaget uten kulturminnebevaring, for å sikre naturmangfold langs Makrellbekken og del av hovedturdraget.

Oppdatertregulering av turstii sør opprettholder tilgang til turdraget. Vi støtter foreslått veiregulering med 8 og 9 m bredde av hensyn til kulturminneverdiene, og fordi det ikke vil være behov for fortau i Hagan terrasse. Barn og unges interesser er ivaretatt.

Gjenbruk av trehusene gir mindre klimagassutslipp, og klimatilpasning er ivaretatt ved bevaring av trær og bestemmelse om overvann.

Naturmangfoldet er ivaretatt i den grad det er kjent. Rekkefølgekrav er ikke nødvendig, fordi det ikke foreligger tiltak som utløser økt trafikk. Plan-og bygningsetaten anbefaler planforslaget.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...