Akersposten Media

Akersposten

Røste: – Har en god dialog

Skipresident Erik Røste er bekymret for verdenscuprennene i Holmenkollen i mars. Foto: Vidar Ruud / NTB

Det er usikkert om det i vinter blir verdenscup i langrenn på norsk jord. Unntak fra karantenebestemmelsene må på plass for å redde rennene i Holmenkollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2021 kl 14:15

HOLMENKOLLEN: – Det er hektisk med alt som skjer. Arrangementet er i fare hvis gjeldende norske smittevernregler fortsatt gjelder. Protokollene til alle våre verdenscuprenn er til behandling hos myndighetene, og vi har en god dialog, sier Røste til NTB.

Han legger til at Kollen-arrangørene er avhengig av fritak fra dagens smittevernregler.

Det skal etter planen arrangeres verdenscuprenn i langrenn, kombinert og hopp i Holmenkollen 12.-14. mars. Hopprennet er dessuten første del av Raw Air som også skal ha renn i Lillehammer, Granåsen og Vikersund.

Forrige sesong gikk verdenscuprennene i Holmenkollen uten publikum.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) skal snart avgjøre hvor verdenscupavslutningen i langrenn skal gå. Før jul trakk Beijing seg som arrangør, og Lillehammer og russiske Tjumen har søkt om å få overta.

Verdenscuprennene i langrenn, kombinert og hopp kvinner i Lillehammer første helgen i desember ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

FIS-topp Vegard Ulvang opplyser i en tekstmelding til NTB at en avgjørelse er ventet å komme i midten av måneden.

«Venter på avklaring av karantenebestemmelser for innreise til Norge», skriver han.

Ulvang, som er leder av langrennskomiteen i FIS, legger til at avgjørelsen vil påvirke hva som skjer med rennene i Oslo: «Kollen og Lillehammer henger sammen», påpeker langrennslegenden.

Konkurransene i Holmenkollen er få dager etter at ski-VM i Oberstdorf er over.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...