ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Friske kastanjetrær ble dødsdømt»

BORTE FOR ALLTID: Nabolaget mener at Hafslund kunne spart disse kastanjene hvis røttene hadde blitt ivaretatt. Foto: privat

Beboere i Sollerudveien måtte se at veiens stolthet ble feid ned.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2019 kl 15:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Hafslund har hatt omfattende gravearbeider i Sollerudveien i vinter og beboerne har vært opptatt av at røttene til over 80 år gamle kastanjetrær ikke ble skadet. «Ikke noe å bry seg om. Disse trærne skal bort». Kastanjene har stått som en allé og har vært bydelens stolthet.

Hafslund hevdet at trærne måtte felles. Bymiljøetaten ble kontaktet og henviste til trespesialisten som mente trærne var skadet og at de måtte felles. De ble felt denne uken. De stubbene som står igjen er friske og fine og trespesialisten som dødsdømte dem og som felte dem, innrømmet i ettertid at de så meget friske ut. Det er til å gråte av.

Innlegget fortsetter under bildet

I DAG: Bare stubbene er tilbake i alleen. Foto: privat

Hverken Hafslund eller Oslo kommune v/Bymiljøetaten kan opptre på en slik måte og totalt neglisjere sundt byvett. Det er kastanjer lenger ned i Sollerudveien og folk er engstelige for at de også felles hvis Hafslund skal grave der også. I Aftenposten torsdag leser vi «Fem nye lekeplasser i Oslo». I ytre by er fem flotte kastanjetrær felt. Er det bare indre by som skal være grønn?

Bymiljøetaten og Hafslund – kom på banen. Sånn kan vi ikke ha det!

Lisbet Natland
Sollerud Vel

Følg Akersposten på Facebook