Akersposten

«Friske kastanjetrær ble dødsdømt»

BORTE FOR ALLTID: Nabolaget mener at Hafslund kunne spart disse kastanjene hvis røttene hadde blitt ivaretatt. Foto: privat

Beboere i Sollerudveien måtte se at veiens stolthet ble feid ned.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2019 kl 15:09

Hafslund har hatt omfattende gravearbeider i Sollerudveien i vinter og beboerne har vært opptatt av at røttene til over 80 år gamle kastanjetrær ikke ble skadet. «Ikke noe å bry seg om. Disse trærne skal bort». Kastanjene har stått som en allé og har vært bydelens stolthet.

Hafslund hevdet at trærne måtte felles. Bymiljøetaten ble kontaktet og henviste til trespesialisten som mente trærne var skadet og at de måtte felles. De ble felt denne uken. De stubbene som står igjen er friske og fine og trespesialisten som dødsdømte dem og som felte dem, innrømmet i ettertid at de så meget friske ut. Det er til å gråte av.

Innlegget fortsetter under bildet

I DAG: Bare stubbene er tilbake i alleen. Foto: privat

Hverken Hafslund eller Oslo kommune v/Bymiljøetaten kan opptre på en slik måte og totalt neglisjere sundt byvett. Det er kastanjer lenger ned i Sollerudveien og folk er engstelige for at de også felles hvis Hafslund skal grave der også. I Aftenposten torsdag leser vi «Fem nye lekeplasser i Oslo». I ytre by er fem flotte kastanjetrær felt. Er det bare indre by som skal være grønn?

Bymiljøetaten og Hafslund – kom på banen. Sånn kan vi ikke ha det!

Lisbet Natland
Sollerud Vel

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...