Akersposten

Fremtidens golfspillere blomstret på Bogstad

Kristoffer Reitan skal spille Junior Ryder Cup neste uke, og helgens turnering var siste gjennomkjøring. Her sammen med lovende juniorer på Bogstad i helgen. Foto: Oslo Golfklubb

I fantastisk høstvær deltok rekordmange barn og juniorer i den tradisjonsrike turneringen Wahlstrøms Pokal på Bogstad. Arrangementet ble en stor suksess!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2016 kl 10:32

BOGSTAD: Dette er en turnering med lange tradisjoner. Arild Wahlstrøm og hans familie var i sin tid opphavet til turneringen. Det hele startet i 1949 som en venneturnering for barn. Senere tok klubben over turneringen, og den har i dag utviklet seg til å bli en av landets mest populære juniorturneringer.

Nesten 200 deltakere stilte til start i årets utgave. Det er nesten 70 flere enn i fjor. Deltakerne var delt inn i åtte forskjellige klasser fordelt etter alder og hcp. Utslagssted og spilleform var tilpasset de ulike klassene.

Stortalent var med

Sander Andreassen (Losby) og Didrik Johnsen (Hauger) vant de eldste gutteklassene, henholdsvis A 16-19 og B 16-19. Ekstra moro var det at Oslo Golfklubbs Kristoffer Reitan benyttet turneringen til en siste gjennomkjøring før Junior Ryder Cup neste uke. Klassene Gutter 13-15 A og B, ble vunnet av henholdsvis Sander Bilkom Hagen (Vestfold) og Ulrik Hoft (Hauger).

Fra v: Oscar Bach, Peter Mikalsen og Oskar Ekjord. Foto: Oslo Golfklubb


Celine Karlung (Oslo) vant eldste jenteklasse foran Josefine Hollung på lavere hcp. Synne Tandberg (Asker) vant klasse Jenter A 13-15 med 39 stablefordpoeng. Emilie Ulvøy (Oppegård) tok seieren i klasse Jenter B 13-15. Flott innsats av jentene som akkurat klarte å avslutte runden før mørkets frembrudd.
Jenter og gutter i alderen 9 til 12 år spilte i to forskjellige mixedklasser over 9 hull. I begge klassene tok Oslo Golfklubb de tre øverste plassene. Den ene klassen ble vunnet av Oscar Bach foran Oskar Ekjord og Peter Mikalsen. I den andre klassen vant Edvard Lilleås foran Christina Elgborn og Marius Furuholmen Warberg.

Fra v: Marius Furuholmen Warberg, Edvard Lilleås og Christina Elgborn Foto: Oslo Golfklubb


De yngste barna spilte i egne klasser med tilpasset spilleform utarbeidet av Oslo Golfklubbs juniortrenerteam. Det ble spilt en fire hulls klasse – og for første gang i Wahlstrøms Pokals historie en etthullsklasse for de aller minste barna. De minste barna imponerte med gode golfslag, samtidig som de viste ekte idrettsglede. De har utvilsomt mange flotte golfår foran seg.

– Gledelig!

– Vi er strålende fornøyd med årets arrangement. Det er gledelig å se så mange unge golfspillere har det gøy på banen. Det er også moro å se at interessen for turneringen er stor. Vi har hatt over 400 deltakere i våre to store juniorturneringer denne sesongen – det er knallbra. Neste år ønsker vi å se enda flere. Takk til spillere, arrangørteamet, foreldre og andre involverte for en fin dag, sier Jan Wojtaszek i Oslo Golfklubb.

Oslo Golfklubb takker samtlige deltakere for flott innsats. En takk rettes til arrangørteamet som nok en gang gjorde turneringen til en stor suksess. Vi ønsker alle barn og juniorer velkommen tilbake neste år!

Av Erik Woods, Oslo Golfklubb

Flere saker om Oslo Golfklubb:

Kofstad avsluttet med sin beste runde i Rio

Stina og Jarle kliner til for Norge i EM

– De aller beste kommer til Bogstad

Flere saker på Akersposten.no:
Nye Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Vil rive 8 villaer i "vernet" område

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...