Akersposten

Fra eplehagen til Brukerrådet

- Jeg har lært en god del om driften, sier Inger Bülow, som stiller til gjenvalg til Brukerrådet ved Ullern kultursenter. (Foto: Bjørg Duve) Stedet der nybygget i Sponhoggveien 2 nå ligger, var et grønt område med blant annet en eplehage. (Foto: Inger Bülow)

– Jeg begynte i hagen – den gang vi hadde en eplehage her, sier Inger Bülow, som stiller til gjenvalg i Brukerrådet ved Ullern kultursenter. Nå står nybygget der hagen en gang var.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: Svært mange vet hvem hun er fordi hun er å se både høyt og lavt – ute som inne. Planter – uansett hvor de står – får omhyggelig stell, men ugresset skal vekk. Den som stiller opp når det skal pyntes til fest – det er Bülow.

– Det synes jeg er trivelig. Jeg liker å gjøre sånt, sier Bülow, som opprinnelig kommer fra vårt naboland Sverige. Brukere av Ullern kultursenter har fått erfare at hun er meget praktisk anlagt og rask i snuen.

– Og nå har du takket ja til gjenvalg i Brukerrådet?

– Ja. Jeg har lært en god del om driften av senteret i løpet av disse årene. Det er interessant å være med på, sier Bülow, som første gang ble valgt i 2015. Bülow ble huket inn allerede før bydelen overtok driften av Ullern kultursenter.

Hun er også en av Bydel Ullerns kulturambassadører.

1-meteren

Det er to personer som skal velges onsdag. Bente Cook er forespurt og har sagt seg villig til å bekle en av plassene. Noen av brukerne vil huske henne som en av sjåførene i transporttjenesten. Andre har snakket med henne fordi hun er en av de frivillige, som hjelper til i resepsjonen. Under starten av pandemien var hun en myndig dame, som sørget for at vi lærte 1-meteren. Folk var ikke så gode på det i starten, men det gikk seg til.

Det er også anledning til å komme med benkeforslag.

Stor forandring

Bülow har vær med på den store forandringen – fra eplehage til kontorbygg. Den tidligere fysioterapeuten har en utrolig evne til å se hva som trengs å gjøres – og ikke minst å få gjort det. Enten selv eller ved å få andre til å ta tak i oppgaven.

– Det har vært en utrolig forandring siden jeg begynte å gå på gymnastikk her, sier Inger Bülow, som minnes sommeravslutninger i eplehagen med grillmat. Da nybygget skulle erstatte bakhagen, hadde en et godt samarbeide med Mustad Eiendom.

De som kan være med å stemme er brukere – og potensielle brukere – av Ullern kultursenter. Det vil si innbyggere over 60 år.

Gjennom hele året kan en sende inn tanker og ideer til Brukerrådet ved å bruke denne e-postadressen – ullernbrukerraad@gmail.com

Brukerrådet

Brukerrådet består i dag av:

Marit Fabritius – leder stiller ikke gjenvalg
Bjørn-Olaf Næss
Inger Bülow – stiller til gjenvalg
Torkel Røstad
Oddveig Flatåker Figenschau
Laila Nomeland – varamedlem
Turid Manshaus – Eldrerådets representant.

Forslag til nye representanter i styret rettes til valgkomiteen ved Bjørn-Olaf Næss. Personen som foreslås må være forespurt.

Valg til brukerrådet finner sted onsdag 13. oktober etter foredraget om by-originaler i Oslo.

Brukerrådet er et aktivt rådgivende samarbeidsorgan mellom de frivillige, brukere og kultursenterets ledelse.

Brukerrådet ivaretar brukernes og de frivilliges interesser ved å formidle ønsker, behov og synspunkter til kultursenterets ledelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...