Akersposten

Forurenset snødeponi smelter i Styggedalen

SMELTER: Denne ikke helt rene snøen i Styggedalen har startet smeltingen. Foto: Vidar Bakken

Hvor mange hundre lastebillass som skal til for å frakte snø ut av Styggedalen og parkeringsplassen ved Bogstadvannet er uvisst, men det haster.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2018 kl 09:02

BOGSTAD: Det drypper fra snødeponiene som Bymiljøetaten har lovet skal fjernes før smeltingen setter i gang og senest før påske.

6 varmegrader

Deponiene i Styggedalen og ved Bogstadvannet er av en slik karakter at de må fjernes på grunn av forurensingsfaren. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har også pekt på faren ved disse snømassene. Det begynner å haste, da avrenningen allerede har startet. Med 6 varmegrader og full sol skjer det fort. Det er snakk om enorme mengder med snø som skal fjernes.

Les også: Frykter forurensing fra dumpet snø

Saken fortsetter under bildene. Klikk på bildene for større versjon.

BOGSTAD: Bilen sier noe om de enorme snømassene på parkeringsplassen som strekker seg cirka 100 meter mot Bogstad gård. Foto: Vidar Bakken

LAAANGT: Alt dette skal fjernes fra parkeringsplassen før det smelter. Foto: Vidar Bakken

Hvorfor Styggedalen?

Nestleder i bydelsutvalget i Vestre Aker, Terje Bjøro (V), har bedt om en forklaring fra Bymiljøetaten på hvordan området i Styggedalen kan brukes som snødeponi, når etaten tidligere har fått avslag på å bruke området som snødeponi.

STYGGEDALEN: Rett forbi Bogstad gård ligger Styggedalen, med et fjell av snø som skal fjernes. Foto: Vidar Bakken

Bymiljøetaten svarer:

«Snølagringen i Styggedalen er kun av midlertidig art, og vil være totalt fjernet innen påske. Det er tidligere også transportert ut snø fra lagringen i perioder der kommunens permanente deponier hadde mottakskapasitet.

Snø er lagret på alt opparbeidede og benyttede trafikkarealer, og snøen fjernes før snøsmeltingen starter. Bymiljøetaten er således av den oppfatning at denne type snølagring ikke skader lokalmiljøet og ikke vil medføre forurensningsfare. Snølagringen på kommunale parkeringsområder er ikke av permanent art, og det er ikke tiltenkt at snøhaugene skal smelte på stedene. Det er lagt opp en driftsplan som sikrer at snøen fjernes.

Avslaget som det henvises til vedrørende deponering i Styggedalen gjaldt omregulering til, og etablering av, permanent snødeponi.»

Når det gjelder de store snødeponiene på Tryvann, Øvresetertjern og Frognerseteren, vurderer Bymiljøetaten disse som så rene at de kan smelte på stedet.

Les også:

Kjemper for byens nabolag – fra Montebello til Lindeberg

Hva skjer med Lysakervassdraget?

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...