ANNONSE
Annonse
Akersposten

Forurenset snødeponi smelter i Styggedalen

SMELTER: Denne ikke helt rene snøen i Styggedalen har startet smeltingen. Foto: Vidar Bakken

Hvor mange hundre lastebillass som skal til for å frakte snø ut av Styggedalen og parkeringsplassen ved Bogstadvannet er uvisst, men det haster.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2018 kl 09:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Det drypper fra snødeponiene som Bymiljøetaten har lovet skal fjernes før smeltingen setter i gang og senest før påske.

6 varmegrader

Deponiene i Styggedalen og ved Bogstadvannet er av en slik karakter at de må fjernes på grunn av forurensingsfaren. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har også pekt på faren ved disse snømassene. Det begynner å haste, da avrenningen allerede har startet. Med 6 varmegrader og full sol skjer det fort. Det er snakk om enorme mengder med snø som skal fjernes.

Les også: Frykter forurensing fra dumpet snø

Saken fortsetter under bildene. Klikk på bildene for større versjon.

BOGSTAD: Bilen sier noe om de enorme snømassene på parkeringsplassen som strekker seg cirka 100 meter mot Bogstad gård. Foto: Vidar Bakken

LAAANGT: Alt dette skal fjernes fra parkeringsplassen før det smelter. Foto: Vidar Bakken

Hvorfor Styggedalen?

Nestleder i bydelsutvalget i Vestre Aker, Terje Bjøro (V), har bedt om en forklaring fra Bymiljøetaten på hvordan området i Styggedalen kan brukes som snødeponi, når etaten tidligere har fått avslag på å bruke området som snødeponi.

STYGGEDALEN: Rett forbi Bogstad gård ligger Styggedalen, med et fjell av snø som skal fjernes. Foto: Vidar Bakken

Bymiljøetaten svarer:

«Snølagringen i Styggedalen er kun av midlertidig art, og vil være totalt fjernet innen påske. Det er tidligere også transportert ut snø fra lagringen i perioder der kommunens permanente deponier hadde mottakskapasitet.

Snø er lagret på alt opparbeidede og benyttede trafikkarealer, og snøen fjernes før snøsmeltingen starter. Bymiljøetaten er således av den oppfatning at denne type snølagring ikke skader lokalmiljøet og ikke vil medføre forurensningsfare. Snølagringen på kommunale parkeringsområder er ikke av permanent art, og det er ikke tiltenkt at snøhaugene skal smelte på stedene. Det er lagt opp en driftsplan som sikrer at snøen fjernes.

Avslaget som det henvises til vedrørende deponering i Styggedalen gjaldt omregulering til, og etablering av, permanent snødeponi.»

Når det gjelder de store snødeponiene på Tryvann, Øvresetertjern og Frognerseteren, vurderer Bymiljøetaten disse som så rene at de kan smelte på stedet.

Les også:

Kjemper for byens nabolag – fra Montebello til Lindeberg

Hva skjer med Lysakervassdraget?

Følg Akersposten på Facebook