Akersposten

Fortvilet ekornmor leter etter ungene sine

PÅ LETING: Utenfor vinduet satt hun og prøvde å få oversikt. Hvor er barna? Foto: Vidar Bakken

I Sondreveien kom et ektepar hjem fra ferie og fant fem nyfødte ekornunger blant putene på terrassen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2017 kl 09:31

MONTEBELLO: Da de kom hjem fra ferie, ville ekteparet sette ut putene som var stablet under tak på terrassen.

Hva skulle vi gjøre

– Vi så først et ekorn som fløy rundt her på terrassen. Da vi tok opp putene, fant vi fem helt nyfødte og blinde ekornunger. Hva skulle vi gjøre? Bolet deres ble ødelagt da vi tok opp putene. Jeg begynte med én gang å ringe dyreorganisasjoner, veterinærvakt, mattilsynet og fikk til slutt kontakt med en i Oslo kommune som kunne hjelpe oss. Det kom en representant for viltforvaltning, som i all hovedsak jobber med større dyr som rådyr og elg, forteller ektemannen.

Hun er helt fortvilet

Akersposten hadde fått tips om saken og ankom boligen rett etter at mannen fra viltforvaltningen hadde vært der.

– Se på den stakkars moren. Hun er helt fortvilet. Hun leter etter ungene sine, sier hans ektefelle.

Vi ser at ekornet springer frem og tilbake på terrassen, tydelig engstelig.

FORTSATT PÅ LETING: Dessverre i feil område. Foto: Vidar Bakken

Lykkelig slutt?

– Hva har skjedd?

– Han som kom hadde med en pappeske med lokk, hvor det var laget en liten åpning på siden. Åpningen er så liten at ikke katter kan komme inn. Han tok noe av innholdet i putene og la i bunnen og plasserte ungene i esken. Nå står esken på bakken ved siden av terrassen, men moren har ikke funnet ut av det ennå. Nå håper vi bare at hun finner dem, sier han.

Viltmannens tidligere forsøk på å fange moren med hov for å gjenforene henne med barna ble mislykket. Vi gjorde et forsøk å lede moren mot nedsiden av terrassen, men da forsvant hun bare oppover murveggen, før hun så kom tilbake.

Akersposten fulgte med en god stund og fikk se noen ørsmå unger som ventet på mor ved siden av terrassen. Om det blir en lykkelig slutt vites ikke, men da blir det en oppfølger.

KNØTTSMÅ: Her ligger de små tassene og venter på mor. Håper det går bra da. Foto: Vidar Bakken

Ekornbarn forlater bolet sitt først etter seks uker. Etter tre uker åpner de øynene og blir dekket av hår. De veier bare rundt 10 gram når de blir født.

Antakelig godt nytt!

Fra ekteparet på Montebello får vi fredag vite at det er store sjanser for at det lille ekornfamiliedramaet har endt godt, og som de håpet. Neste dag kunne de nemlig konstatere at ekornmor var borte, og det samme var ungene, uten at det var tegn til verken kamp eller dramatikk.

Dermed får vi håpe at den lille familien har funnet seg et nytt, og litt mer varig hjem enn blant putene i utesofaen i Sondreveien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...