Akersposten

Førsteand ned får 10 000 kroner

I GOD FORM: Dette er en av 2000 deltakere som hevdes å være i god form.

Det tradisjonelle andeløpet går av stabelen i Lysakerelva nå lørdag 17. juni, klokken 11.00. Nærmere 2000 ender har meldt seg på det spennende racet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2017 kl 13:14

RØA: Som mange for lengst har skjønt dreier det seg om gakk gakker i form av badeender.

Arrangementet Dynamite Duck Race 2017, til inntekt for Dynamite Girls, starter fra Grinibroen klokken 11.00, lørdag 17. juni. Da starter 2000 badeender på likt, uten anledning til tyvstart. Målgang er i Grinidammen.

Røas morsomste arrangement

Påmeldingsgebyret/loddet er på 100 kroner og ditt loddnummer har et tilsvarende nummer på en av gakk gakkene. Førstepremien er på 10 000 kroner. Se alle premiene nederst i saken.

Les også: «Røa Dynamites er en klubb det bør være plass til. Hva mener du?»

- Vi har solgt cirka 1840 lodd så langt. Vi kommer til å selge de resterende loddene ved målgang som er Grinidammen fra klokken 10.00 til 10.45. Det er bare å komme til Røas morsomste arrangement, sier daglig leder for Røa Dynamite Girls, Tom Inge Egedahl.

NOEN LODD IGJN: Kom til Grinidammen lørdag, så får du anledning til å kjøpe deg inn i racet, oppfordrer Tom Inge Egedahl. Foro: Vidar Bakken

Løpet vil bli streamet live på lagets facebook-side og det er ventet opp mot 200 tilskuere.

- I fjor var det god stemning i målområdet og alle endene blir heiet på, sier Egedahl, som opplyser at formen til endene er god.

TIDLIGERE RACE: Starten har gått nedenfor Grini bro og endene er i ferd med å posisjonere seg i feltet. Foto: Røa IL

Mangler erfaring

- I og med at mange av endene har deltatt i flere av disse racene tidligere, gir det disse en fordel?

- Det er ingen and som har vunnet to ganger så lenge dette racet har vært arrangert, så sånn sett stiller de likt. Nå har vi riktignok med oss noen nykommere etter at noen ga seg i fjor. Det er knyttet noe usikkhet til disse.

- Hvorfor det?

- De er ikke kjent i løypa og har heller ikke hatt anledning til å trene i løypa. De mangler erfaring. På den annen side kan det godt være en ny Petter Northug blant disse. Det er alltid noen som overrasker, sier Egedahl.

Det er stor vannføring i Lysakerelva, så det er ventet at racet vil gå raksere enn noensinne. Arrangørene ber publikum om å være tidlig ute.

LODD MED PREMIEINFO

Les også:

Slutt på Røahjemmet. Hovseterhjemmet er tilbake

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...