ANNONSE
Annonse
Akersposten

Førsteand ned får 10 000 kroner

I GOD FORM: Dette er en av 2000 deltakere som hevdes å være i god form.

Det tradisjonelle andeløpet går av stabelen i Lysakerelva nå lørdag 17. juni, klokken 11.00. Nærmere 2000 ender har meldt seg på det spennende racet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2017 kl 13:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Som mange for lengst har skjønt dreier det seg om gakk gakker i form av badeender.

Arrangementet Dynamite Duck Race 2017, til inntekt for Dynamite Girls, starter fra Grinibroen klokken 11.00, lørdag 17. juni. Da starter 2000 badeender på likt, uten anledning til tyvstart. Målgang er i Grinidammen.

Røas morsomste arrangement

Påmeldingsgebyret/loddet er på 100 kroner og ditt loddnummer har et tilsvarende nummer på en av gakk gakkene. Førstepremien er på 10 000 kroner. Se alle premiene nederst i saken.

Les også: «Røa Dynamites er en klubb det bør være plass til. Hva mener du?»

- Vi har solgt cirka 1840 lodd så langt. Vi kommer til å selge de resterende loddene ved målgang som er Grinidammen fra klokken 10.00 til 10.45. Det er bare å komme til Røas morsomste arrangement, sier daglig leder for Røa Dynamite Girls, Tom Inge Egedahl.

NOEN LODD IGJN: Kom til Grinidammen lørdag, så får du anledning til å kjøpe deg inn i racet, oppfordrer Tom Inge Egedahl. Foro: Vidar Bakken

Løpet vil bli streamet live på lagets facebook-side og det er ventet opp mot 200 tilskuere.

- I fjor var det god stemning i målområdet og alle endene blir heiet på, sier Egedahl, som opplyser at formen til endene er god.

TIDLIGERE RACE: Starten har gått nedenfor Grini bro og endene er i ferd med å posisjonere seg i feltet. Foto: Røa IL

Mangler erfaring

- I og med at mange av endene har deltatt i flere av disse racene tidligere, gir det disse en fordel?

- Det er ingen and som har vunnet to ganger så lenge dette racet har vært arrangert, så sånn sett stiller de likt. Nå har vi riktignok med oss noen nykommere etter at noen ga seg i fjor. Det er knyttet noe usikkhet til disse.

- Hvorfor det?

- De er ikke kjent i løypa og har heller ikke hatt anledning til å trene i løypa. De mangler erfaring. På den annen side kan det godt være en ny Petter Northug blant disse. Det er alltid noen som overrasker, sier Egedahl.

Det er stor vannføring i Lysakerelva, så det er ventet at racet vil gå raksere enn noensinne. Arrangørene ber publikum om å være tidlig ute.

LODD MED PREMIEINFO

Les også:

Slutt på Røahjemmet. Hovseterhjemmet er tilbake