Akersposten

De skal sprenge ut 1,2 millioner kubikk fjell

STARTER HER: Etatsdirektør i VAV, Anna Maria Aursund, kan informere om at Skanska har fått kontrakten for sprengningsarbeidet som atarter innenfor blå sirkel. Gul sirkel markerer rigg- og anleggsområde de neste årene. Portrett VAV. Bilde: Google Maps

Da er det bestemt hvem som får oppdraget å sprenge ut de enorme fjellhallene og de fem kilometer lange tunnelene. Valget falt på Skanska.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2020 kl 22:31

HUSEBYSKOGEN: Første store kontrakt i prosjekt Ny vannforsyning Oslo går altså til Skanska. Utførelsesentreprisen er knyttet til bygging av ny vannforsyning til Oslo, og omfatter fjellhaller på Huseby og tre tunneler på totalt fem kilometer - hvor 1 200 000 m3 fjell skal sprenges ut. Kontrakten er den første utførelsesentreprisen i Norges største vann- og avløpsprosjekt, som er Oslo kommunes største enkeltinvestering noensinne.

-Vi gleder oss over å kunne innstille Skanska til denne kontrakten, og ser fram til et godt samarbeid med entreprenøren, sier etatsdirektør Anna Maria Aursund i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune i en pressemelding.

Direktøren sier at hun gleder seg over å kunne bidra med nye oppdrag til en bransje, som så mange andre bransjer, er påvirket av den pågående koronakrisen.

-Kontrakter som dette bidrar også til å holde hjulene i gang i en vanskelig tid, og vi håper å kunne starte arbeidet allerede i juni.

Etter tilbudsfristen for den første kontrakten 16. mars 2020 har arbeidet med vurderinger av innkomne tilbud pågått for fullt.

- Vi er glade for at de største norske entreprenørene har vist interesse for denne kontrakten. Norsk kompetanse på sprengning av tunneler og bergrom er i verdensklasse, og dette er en krevende jobb som innebefatter arbeider i flere tett befolkede områder, sier Aursund.

En av åtte store kontrakter i milliardprosjektet

Bystyret fattet vedtaket om prosjekt Ny vannforsyning Oslo i november i fjor, sammen med en kostnadsramme på 12,5 milliarder kroner. Kontrakten som Skanska innstilles til er den første av i alt åtte store kontrakter i prosjektet. Den omfatter sprengning av fjellhaller til vannbehandlingsanlegget, to adkomsttunneler og en tunnel for overløpsvann.

Oppstart for arbeidet på anleggsplassene er avhengig av den pågående behandlingen av klager som har kommet inn på reguleringsplanvedtaket. Forventingen er å kunne signere denne kontrakten i juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...