ANNONSE
Annonse

– Første jeg gjør hver morgen, er å sjekke mobilen

BEST MED MOB: Filippa Andresen innrømmer at hun blir rastløs og må finne på noe hvis mobilen er utenfor rekkevidde. Foto: Kaja Grønlie

– Hvis jeg hadde vært uten mobil en hel dag, hadde jeg prøvd å gjøre noe nesten hele tiden, sier Filippa Andresen (15) fra Røa. Venninnen Kristina Gyldenskog (15) mener at mobilen gjør at hun ikke sover nok om natten

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2016 kl 20:11

ANNONSE
Annonse

Kaja Grønlie (15) går på Hovseter skole og har hatt arbeidsuke i Akersposten. Her har hun intervjuet to Røa-ungdommer om mobilvaner.

RØA: Bruken av mobiltelefoner i dag kan være et problem. Ungdom er blant dem som sitter mye på mobilen, noe som kan gjøre dem mindre sosiale i hverdagen. Mange bruker mer tid på å tekste med venner, enn faktisk å være sammen med dem. Akersposten har snakket med to Røa-ungdommer på 15 år om akkurat dette.

Filippa Andresen (15) sier at det første hun gjør når hun står opp om morgenen, er å sjekke mobilen.

Måtte hatt noe annet å gjøre...

– Hvis jeg hadde vært uten mobil en hel dag, hadde jeg prøvd å gjøre noe nesten hele tiden – ting som jeg synes er gøy. Hvis ikke jeg gjorde noe, hadde jeg bare sitter og kjedet meg, uten mobilen min. Jeg tror det hadde gått ganske bra, bare jeg hadde hatt noe å gjøre, sier Filippa til Akersposten.no.

Filippa Andresen og Kristina Gyldenskog er begge ungdommer som liker å være med venner, men av og til kan mobilen ta litt over, og da sitter hele vennegjengen på hver sin iPhone, sier de.

– Det kan bli litt for mye mobiltid. Det er ikke alltid jeg får gjort det jeg skal, på grunn av mobilen, men som oftest går det bra, sier Kristina. – Når jeg legger meg, er jeg alltid på mobilen én til to timer før jeg sovner. Jeg får helt klart ikke nok søvn, men når jeg begynner å bli trøtt, pleier jeg å sette mobilen min på nattmodus slik at jeg ikke hører om jeg får en melding, sier Kristina.

Filippa og Kristina sier begge at det er Snapchat som er mest populært blant dagens ungdom.

– Mye skjer på Snapchat, sier Filippa.

Er du avhengig?

Ifølge " target="_blank">nettstedet Tek.no har analysebyrået Flurry Analyticks en målestokk på om man er mobilavhengig. De hevder at mobilavhengighet kan måles i antall ganger du åpner en app på mobilen. Det vil si hvor mange ganger om dagen du bruker Snapchat, Facebook, Twitter, Instagram, nettleseren, spiller mobilspill og så videre.

Hvis du åpner apper mer enn 60 ganger per dag, blir du stemplet som «mobilavhengig» av analysebyrået. Det skal angivelig være seks ganger så mye som en «vanlig» smartmobilbruker.

I samme " target="_blank">artikkel på Tek.no får du følgende råd til hvordan du kan bli litt mindre avhengig av mobiltelefonen din:

Reis fra A til B med mobilen i lommen, altså uten å ta den opp.

Skru av varsler og lyder

Slett favoritt-appen din

Sjekk hvor ofte du bruker mobilen

FLERE SAKER PÅ AKERSPOSTEN.NO:

Her kommer nye Huseby

Høyblokker langs Mærradalen

7-Elevens dager på Røa er talte

– Røatunnel har hovedprioritet

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse