ANNONSE
Annonse
Akersposten

Forsøket på å finne Thillie sabotert

Thillie har vært savnet siden midten av september, men kan være observert en rekke steder. Onsdag morgen ble hundefellen familien har satt opp i Mærradalen, stjålet. Foto: Privat

– Vi er helt fortvilet. Dette er en direkte sabotasje på vårt forsøk på å få tilbake hunden vår, sier Haakon Dahr, matfar til Thillie.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 23:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MÆRRADALEN: Den fire år gamle gordon setteren har vært savnet siden midten av september. Familie, venner og mange, mange andre har engasjert seg i letingen etter hunden, slik vi skrev tidligere i oktober.

Satte opp hundefelle

Etter mange observasjoner, blant annet i Mærradalen, fikk familien fra Smestad låne en hundefelle fra organisasjonen Rømlingen. Den ble satt opp nederst i Mærradalen for en uke siden.

(Saken fortsetter under bildet.)

Slik sto hundefellen i Mærradalen. Foto: Privat

– Den er bygd for å fange mellomstore eller store hunder og er det eneste som fungerer når hunder er blitt så menneskesky at de ikke lar seg lokke inn, sier Dahr, som forteller at fellen, som er nesten to meter lang, hadde både godlukt og mat, slik at Thillie kunne la seg lokke inn.

De satte dessuten opp et viltkamera for å overvåke inne i fellen.

– Vi satte også opp advarsler og informasjon, og ba folk holde hundene sine i bånd, slik at de ikke skulle gå i fellen, sier Dahr.

– En mann fra Oslo kommunes viltoppsyn var på plass, og han sa at vi hadde gjort alt riktig. Fellen hadde også jevnlig oppsyn.

Søkk borte

Onsdag morgen kom det inn noen rare meldinger fra hundefellen, og det viste seg at noen hadde tatt med seg både fellen og viltkameraet.

– Vi fikk rare meldinger i går tidlig og dro opp litt senere. Da var hele greia søkk borte. Det var hjulspor der også, sier han og forteller at fellen veier kanskje rundt 50 kilo, så man må i hvert fall være to personer for å få den med seg.

Store verdier

– Vi er helt fortvilet. Dette er en direkte sabotasje på vårt desperate forsøk på å få tilbake hunden vår, sier Haakon Dahr. – Hundefellen er spesiallagd og koster rundt 25.000 kroner. I tillegg til at kameraet koster rundt 3000.

– Vi er dypt skuffet over en så infantil oppførsel, sier Dahr, som ikke vil spekulere i hva slags type mennesker som ødelegger en hundeeiers forsøk på å få kjæledeggen tilbake. Nå oppfordrer han den som tok hundefellen, til å returnere den.

– Vi blåser i det rettslige, men vi er interessert i å få tak i utstyret. Dette er det jo Rømlingen som eier. Ta kontakt og gi tilbake utstyret, så glemmer vi denne saken, sier han.

– Det er tarvelig at en så flott organisasjon skal lide tap. Disse fellene har flere ganger vært utslagsgivende for å få hunder tilbake.

Ta i så fall kontakt med Dahr på tlf 402 44 585. Der kan også eventuelle observasjoner av Thillie meldes om.

– Vi ber alle instendig om å spre ordet om Thillie. Vi trenger alle gode hjelpere, sier han. – Ser du hunden, ring med én gang!

Vil søke med drone

Nå oppretter Dahr en crowdfunding på Bidra.no for å samle inn penger til å få råd til å sende opp en drone med varmesøkende kamera.

– Dette er dessverre veldig kostbart, men et siste, desperate forsøk på å finne hunden vår. Vi har derfor opprettet en side hvor man kan donere på Bidra.no, sier Dahr. Denne siden er klar i løpet av torsdag ettermiddag.

Det er antatt at dronesøket vil koste rundt 20-25.000 kroner.

Hvis det skulle vise seg at det blir et overskudd, går disse pengene til å erstatte hundefellen til Rømlingen.

– Om det skulle vise seg at det ikke lar seg gjøre med dronesøk, vil pengene gå uavkortet til Rømlingen, slik at de kan kjøpe seg en ny hundefelle, sier Dahr, som minner om at man står helt fritt hva slags sum man ønsker å bidra med.

Får dronehjelp gratis!

Senere torsdag kveld kommer beskjed fra droneoperatøren Orbiton AS, som Haakon Dahr har bedt om bistand.

– Etter rask behandling fra styret i Orbiton, ble det enstemmig vedtatt at selskapet skulle dekke alle kostnadene for droneoperasjonen, sier Dan Richard Isdahl-Engh, operativ leder i Orbiton i en epost til Akersposten.

Han kan fortelle at en aksjon med drone akkurat nå, torsdag kveld, foregår i Asker, der det er indikasjoner på at Thillie kan befinne seg.

Orbiton har mobilisert selskapets beredskaps- og utrykningsbil med et to-manns team. Selskapets operative leder er også til stede.

– Søket foregår nå med droner og varmesøkende kameraer, sier Isdahl-Engh.

Dermed er crowdfundingen droppet.

LES OGSÅ: – Vi savner Thillie enormt

Lokale gründere: – Sportstøy er blitt high fashion

Eldre kvinne fralurt gullsmykke på Lilleaker

Boligbrann på Lilleaker

Heming-gutten Morten Thorsby drømmer om å avslutte karrieren i Lyn

Butikk på Vinderen runder 30

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook