Akersposten

Fornøyd med å ha ansvaret for hardt presset bydel

Elisabeth Vennevold har vært konstituert bydelsdirektør i et drøyt halvår. Nå er hun tilsatt og ikke lenger konstituert. Her fra åpningen av den amerikanske ambassaden midt i juni. Foto: Vidar Bakken

I en økonomisk hardt presset bydel er nå Elisabeth Nordrum Vennevold ansatt som bydelsdirektør.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

VESTRE AKER: Vennevold har vært konstituert som bydelsdirektør i Bydel Vestre Aker siden november 2016. Tirsdag kommer meldingen om tilsettingen. Det betyr at hun har stillingen i åremålsperioden på seks år.

Hun har lang erfaring fra kommunal sektor generelt og innenfor ledelse, helse og omsorg spesielt. Vennevold er utdannet sykepleier fra Ullevål sykepleierskole, og har etterutdanning innen administrasjon, innovasjon, organisasjon og ledelse fra BI og Diakonhjemmets etter- og videreutdanningssenter. Vennevold har også vært pleie- og omsorgssjef i Oslo kommune.
– Gratulerer med tilsettingen, bydelsdirektør Vennevold! Hvordan trives du i Vestre Aker?

– Takk for det. Jeg trives veldig bra i Vestre Aker! sier Vennevold til Akerposten.no.

Utfordringer?

– Hva er utfordringene i bydelen?

– Bortsett fra det økonomiske, tenker jeg mer muligheter enn utfordringer. Se på Hovseter for eksempel, sier Vennevold, som da tenker på den store områdesatsingen for Hovseter som nå er i gang, eller Hovseterløftet som det gjerne blir kalt.

– På Hovseter ser jeg mange muligheter. Se bare på møtene vi har hatt med beboere, de har vært veldig bra, sier bydelsdirektøren, som trekker frem et eksempel: – Noen dager etter at navnet på sykehjemmet ble Hovseterhjemmet, meldte flere unge seg frivillige på Hovseterhjemmet. De hadde lovet det, og de gjorde det. Det er veldig flott, dette er innbyggere med stor integritet.

Eldreomsorgen er et viktig område for bydelen. Vennevold nevner at det er viktige ting på gang innen eldreomsorgen, som ny teknologi som skal hjelpe både de eldre, pårørende og hjemmetjenesten.

Mye å ta igjen

Vennevold nevner økonomien som en utfordring, ikke uventet. Ved årsskiftet dro Bydel Vestre Aker med seg et underskudd på 70 millioner kroner, som besto av 25 millioner i gjeld og 45 millioner i merforbruk. Dette er penger som bydelen må finne dekning for.

– Det får vi til. Det ville ikke vært forsvarlig eller mulig å dra inn mange titalls millioner på ett år. Dette planlegger vi i en periode på to til fire år, sier hun.

– Hvordan vil dette merkes?

Kanskje det vil merkes, kanskje ikke, sier hun og forteller at bydelen satser sterkere på å etablere tilbud i bydelen i stedet for å kjøpe dyre plasser utenfor bydelen.

– Å etablere egenproduksjon er også gjerne bedre for den det gjelder og for pårørende, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...