ANNONSE
Annonse
Akersposten

Fornøyd med å ha ansvaret for hardt presset bydel

Elisabeth Vennevold har vært konstituert bydelsdirektør i et drøyt halvår. Nå er hun tilsatt og ikke lenger konstituert. Her fra åpningen av den amerikanske ambassaden midt i juni. Foto: Vidar Bakken

I en økonomisk hardt presset bydel er nå Elisabeth Nordrum Vennevold ansatt som bydelsdirektør.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Vennevold har vært konstituert som bydelsdirektør i Bydel Vestre Aker siden november 2016. Tirsdag kommer meldingen om tilsettingen. Det betyr at hun har stillingen i åremålsperioden på seks år.

Hun har lang erfaring fra kommunal sektor generelt og innenfor ledelse, helse og omsorg spesielt. Vennevold er utdannet sykepleier fra Ullevål sykepleierskole, og har etterutdanning innen administrasjon, innovasjon, organisasjon og ledelse fra BI og Diakonhjemmets etter- og videreutdanningssenter. Vennevold har også vært pleie- og omsorgssjef i Oslo kommune.
– Gratulerer med tilsettingen, bydelsdirektør Vennevold! Hvordan trives du i Vestre Aker?

– Takk for det. Jeg trives veldig bra i Vestre Aker! sier Vennevold til Akerposten.no.

Utfordringer?

– Hva er utfordringene i bydelen?

– Bortsett fra det økonomiske, tenker jeg mer muligheter enn utfordringer. Se på Hovseter for eksempel, sier Vennevold, som da tenker på den store områdesatsingen for Hovseter som nå er i gang, eller Hovseterløftet som det gjerne blir kalt.

– På Hovseter ser jeg mange muligheter. Se bare på møtene vi har hatt med beboere, de har vært veldig bra, sier bydelsdirektøren, som trekker frem et eksempel: – Noen dager etter at navnet på sykehjemmet ble Hovseterhjemmet, meldte flere unge seg frivillige på Hovseterhjemmet. De hadde lovet det, og de gjorde det. Det er veldig flott, dette er innbyggere med stor integritet.

Eldreomsorgen er et viktig område for bydelen. Vennevold nevner at det er viktige ting på gang innen eldreomsorgen, som ny teknologi som skal hjelpe både de eldre, pårørende og hjemmetjenesten.

Mye å ta igjen

Vennevold nevner økonomien som en utfordring, ikke uventet. Ved årsskiftet dro Bydel Vestre Aker med seg et underskudd på 70 millioner kroner, som besto av 25 millioner i gjeld og 45 millioner i merforbruk. Dette er penger som bydelen må finne dekning for.

– Det får vi til. Det ville ikke vært forsvarlig eller mulig å dra inn mange titalls millioner på ett år. Dette planlegger vi i en periode på to til fire år, sier hun.

– Hvordan vil dette merkes?

Kanskje det vil merkes, kanskje ikke, sier hun og forteller at bydelen satser sterkere på å etablere tilbud i bydelen i stedet for å kjøpe dyre plasser utenfor bydelen.

– Å etablere egenproduksjon er også gjerne bedre for den det gjelder og for pårørende, sier hun.