Akersposten

Fabian Stang:

– Fornebubanen kommer, mer diskusjon om veien

Fabian Stang (H) kommer til Ullern kulturhus, Stoppestedet på Lilleaker, onsdag klokken 12. Arkivfoto: Nordre Aker Budstikke

– Den nye Fornebubanen kommer nok i vår tid. Veien er det mer diskusjon om. Den sitasjonen er ikke løst. Å finne fram til en løsning der, kommer til å humpe og gå videre, sier Fabian Stang til Akersposten. Onsdag skal han holde foredrag på Ullern kultursenter klokken 12 om «Oslo, stor til å være så liten».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2017 kl 13:48

LILLEAKER: – Det er krevende å finne bil-løsninger. Ingen tvil om det, sier Oslos tidligere ordfører. I dag er han statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet. – Den nye T-banen finner sin løsning under bakken.

Færre barn

– Det er ikke tvil om at vi må få færre barn. Jeg tenker da på befolkningssituasjonen i verden, sier Stang.

Fabian Stang er statssekretær til statsråd Sylvi Listaug. Innvandring, flyktninger og asylsøkere er hovedoppgavene nå.

– Hvordan er det å skifte beite?

– Det er utfordrende, og det er et krevende felt. Vi skal også være rettferdige i en verden som er i stor endring.

To milliarder vil flytte

– To milliarder mennesker i verden i dag ønsker å flytte på seg. De vil bo et annet sted, sier Stang.

Hvor mange som må flytte på seg på grunn av klimaendringene som kommer, vet en ikke. Det en vet er at hvis havet stiger, vil tett befolkede områder bli liggende under vann. De blir tvunget til å finne seg et annet sted å bo.

– Vi regner med at i dag er det rundt to millioner mennesker som har krav på beskyttelse, sier Stang og legger til at fortsetter vi med å få barn i det tempoet vi gjør i dag, vil kloden bryte sammen. Å få færre barn er et bidrag i klima- og miljøkampen.

Oslo i hans hjerte

Oslo er så absolutt i gamle-ordførerens hjerte.

– Jeg skal også snakke om her vi bor – i Oslo.

– Hva er utfordringene her?

– Skole, eldreomsorg og kollektivtransport er noe av det vi må finne gode løsninger på, sier Fabian Stang. Han har vært med på å styre hovedstaden i en årrekke. Onsdag vil han fortelle en del om de utfordringer en by som Oslo har stått – og står – overfor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...