ANNONSE
Annonse
Akersposten

Fabian Stang:

– Fornebubanen kommer, mer diskusjon om veien

Fabian Stang (H) kommer til Ullern kulturhus, Stoppestedet på Lilleaker, onsdag klokken 12. Arkivfoto: Nordre Aker Budstikke

– Den nye Fornebubanen kommer nok i vår tid. Veien er det mer diskusjon om. Den sitasjonen er ikke løst. Å finne fram til en løsning der, kommer til å humpe og gå videre, sier Fabian Stang til Akersposten. Onsdag skal han holde foredrag på Ullern kultursenter klokken 12 om «Oslo, stor til å være så liten».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2017 kl 13:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Det er krevende å finne bil-løsninger. Ingen tvil om det, sier Oslos tidligere ordfører. I dag er han statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet. – Den nye T-banen finner sin løsning under bakken.

Færre barn

– Det er ikke tvil om at vi må få færre barn. Jeg tenker da på befolkningssituasjonen i verden, sier Stang.

Fabian Stang er statssekretær til statsråd Sylvi Listaug. Innvandring, flyktninger og asylsøkere er hovedoppgavene nå.

– Hvordan er det å skifte beite?

– Det er utfordrende, og det er et krevende felt. Vi skal også være rettferdige i en verden som er i stor endring.

To milliarder vil flytte

– To milliarder mennesker i verden i dag ønsker å flytte på seg. De vil bo et annet sted, sier Stang.

Hvor mange som må flytte på seg på grunn av klimaendringene som kommer, vet en ikke. Det en vet er at hvis havet stiger, vil tett befolkede områder bli liggende under vann. De blir tvunget til å finne seg et annet sted å bo.

– Vi regner med at i dag er det rundt to millioner mennesker som har krav på beskyttelse, sier Stang og legger til at fortsetter vi med å få barn i det tempoet vi gjør i dag, vil kloden bryte sammen. Å få færre barn er et bidrag i klima- og miljøkampen.

Oslo i hans hjerte

Oslo er så absolutt i gamle-ordførerens hjerte.

– Jeg skal også snakke om her vi bor – i Oslo.

– Hva er utfordringene her?

– Skole, eldreomsorg og kollektivtransport er noe av det vi må finne gode løsninger på, sier Fabian Stang. Han har vært med på å styre hovedstaden i en årrekke. Onsdag vil han fortelle en del om de utfordringer en by som Oslo har stått – og står – overfor.