ANNONSE
Annonse
Akersposten

Formlaget Aker snuser på opprykk

Katinka Haltvik i aksjon for Aker Topphåndball i kamp nylig mot Molde. Foto: Svein Storjord

Søndag tar medvindslaget Aker imot Levanger i Njårdhallen, og kan ta et langt skritt i retning kvalifisering til Grundigligaen i håndball.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2017 kl 15:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MAKRELLBEKKEN: Da vi i desember sist skrev om samarbeidslaget mellom Njård og Ullern, var de midt på treet i 1. divisjon, godt fra nedrykk og et stykke til kvalifisering og opprykk. I januar har de imidlertid vært så godt som utilnærmelige med tre seire og én uavgjort, og de har slått gode lag som serieleder Fredrikstad, serietreer Fjellhammer og en av opprykksfavorittene, Viking.

Aker Topphåndball. Foto: Svein Finneide

Bare Molde har de avgitt poeng mot i en uavgjortkamp. Molde er også de eneste som har tatt like mange poeng etter jul som Aker har.

Poengfangsten gjør at Aker har klatret til fjerdeplass, ett poeng bak kvalifiseringsplassen. Dermed kan de bli en outsider i toppkampen. Går alt veien, kan Aker kjempe om å komme tilbake til divisjonen Njård rykket ned fra i 2011. Det er syv kamper igjen for Aker, og enda bortekampene mot Skrim og Follo og hjemmekampen mot Fana kan bli tøffe, er de fire andre kampene mot lag som kjemper nederst på tabellen.

Kamp om plassene

Det betyr naturligvis ikke at det blir lett for Aker, og man skal ikke ta noe på forskudd. Akers forløper Njård har de siste tre årene havnet mellom fjerde- og sjetteplass, og ting snur fort. Et eksempel på det er Flint Tønsberg, som i fjor var best av de lagene som ikke rykket opp, og i år spiller om å unngå nedrykk. Fredrikstad ligger nå på topp, men i fjor endte de på sjuendeplass. Fjellhammer endte på plassen bak, men nå kjemper de om direkte opprykk.

Det er også kamp om plassene som gir opprykk eller kvalifisering. I tillegg til de tre F-ene Fredrikstad, Fana og Fjellhammer foran Aker, er formlaget Molde à poeng med Aker, og har hele tre hengekamper på laget fra Makrellbekken. Skrim Kongsberg, som rykket ned fra Eliteserien sammen med Molde i fjor, har like mange poeng som Aker, men én kamp til gode. Viking er poenget bak. Så Aker har ikke muligheten til å gi fra seg stort om de skal kjempe om opprykk.

Hjemmefavoritt søndag

Søndag klokken 18:00 tar Aker altså imot Levanger. De har hatt en motsatt utvikling av Aker. De siste fire kampene etter jul har endt med tre tap og en uavgjort, sistnevnte mot dårligsteplasserte Pors. De har imidlertid vunnet over gode lag som Skrim og Follo, så det er klart at de kan bite fra seg. Deres toppscorer er Janne Håvelsrud Eklo, som har satt 86 mål, 15 av dem sjumetre. Akers toppscorer Mathilde Rivas Toft har scoret 80 mål, så de to er nære hverandre.

Likevel må altså Aker leve med favorittstempelet. Aker har sluppet inn 364 mål på 15 kamper, nest færrest i 1. divisjon av de lagene som har spilt 15 kamper. Levanger på sin side har sluppet inn 414 mål. I snitt slipper dermed Levanger inn 3,4 mål mer per kamp enn Aker. Det hjelper ikke laget fra Nord-Trøndelag at Aker de siste fire kampene har et snitt på 29 mål. Samtidig som Aker møter Levanger, tar Molde imot Fjellhammer. Og her er alle resultater gode for Aker.

Dermed bør de sportsinteresserte holde av søndagskvelden til Akers hjemmekamp mot Levanger i Njårdhallen. De sortkledde kan komme farlig nære en topplassering med publikum i ryggen.

Les også:

Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"


Ordføreren fikk høre om unge fra Ullern sitt møte med Grorud

Bestum-jente (15) reddet seg unna i siste liten

Daisy på Vinderen: – Jeg vet hva kundene vil ha når de kommer inn døren

Toppmodellen Eline fra Besserud: – Tøft for ungdom å vokse opp i Oslo vest

Følg Akersposten.no på Facebook!

Nøkkelord