ANNONSE
Annonse
Akersposten

Forfulgt av skremmende mann, klarte Bestum-jenta å redde seg selv i siste liten

ANMELDT: Overfallsforsøket er anmeldt til politiet. Foto: Illustrasjon

En fryktelig opplevelse. Mannen som forsøkte å ta den 15 år gamle jenta, trodde sannsynligvis at det dreide seg om et barn.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2017 kl 07:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BESTUM: I regnværet en sen ettermiddag for litt over to uker siden, syklet Bestum-jenta hjem fra trening. På veien, i en motbakke, tok hun igjen en eldre mann, mens en yngre mann kom gående imot på samme side av veien. Hun merket seg at den unge mannen stirret intenst og truende på den eldre mannen. Hun passerte mannen med cirka en meters avstand. Hun var forundret over at han kun var iført skjorte med oppbrettede armer, tross regnværet.

Bråsnudde og kom løpende

– Jeg fortsatte å sykle oppover, men fikk en veldig dårlig følelse i magen. Derfor snudde jeg meg og så at han fulgte med på at den gamle mannen forsvant inn en stikkvei. Deretter bråsnudde han og kom løpende i full fart etter meg, forklarer jenta i sin anmeldelse til politiet.

Mannen forsøkte å få tak i sykkelen, mens jenta desperat med treningstunge bein holdt avstand til den løpende mannen i oppoverbakken. Hun kastet fra seg sykkelen i oppkjørselen til der hun bor og stormet mot døren. På dette tidspunktet var det ikke trafikk i veier.

– Tror ikke jeg har opplevd at det ikke er biler og folk forbi til alle døgnets tider, men nå var det helt tomt og ingen trafikk, forteller jenta, som ønsker å være anonym.

Ingen hjemme

Hun kastet seg på ringeklokken da døren var låst. Det var ingen hjemme. Over skulderen så hun mannen stå avventende ved porten, klar til å gjemme seg. 15-åringen holdt hodet kaldt, selv om døren var låst med to låser. Hun var sikker på at om mannen så at hun strevde med å låse opp, ville han være der på sekunder.

– Jeg lot derfor som om det var noen hjemme, som jeg liksom kjeftet voldsomt på gjennom døren, sier hun i sin forklaring til politiet.

– Det var et mareritt

Hun så at mannen nå hadde gjemt seg bak et tre i hagen. I skjul av regnhetten klarte hun skrekkslagen og med stive fingre å få opp den øverste låsen. Så fikk hun opp den nederste låsen. I samme øyeblikk fattet nok mannen hva som var i ferd med å skje og kom farende mot henne. Hun rakk å smette inn og fikk kastet igjen døren, som heldigvis hadde smekklås.

– På innsiden fikk jeg pusteproblemer og hyperventilerte. Jeg hadde på følelsen av at han kom til å bryte seg inn. Jeg har aldri følt meg så truet før. Det var et mareritt.

Lyttet skremt

Hun fikk etter hvert kontakt med broren som rådet henne til å ringe politiet. Hun fikk forståelse og god hjelp av politiet på telefonen, som kom til stedet etter noen minutter. Hele tiden lyttet hun skremt til alle lyder både utenfor og inne i huset. Mannen var forsvunnet da politiet kom til stedet.

Bil i nærheten?

Han er beskrevet som cirka 190 centimeter høy og i 35-årsalderen. Han var ikledd en rødaktig skjorte, muligens med ruter, og hadde mørk bukse. Han blir beskrevet som velstelt og har et godt utseende, bortsett fra det truende blikket. Europeisk utseende. Jenta tror at han enten bor i området eller hadde en bil i nærheten, i og med at han var tynnkledd og ikke våt da hendelsen fant sted.

Tatt tilbake friheten

15-åringens mor kan fortelle at det nå går mye bedre med datteren etter den truende hendelsen.

– Hun har tatt tilbake friheten og nekter å la seg kue. Hun vil ikke være redd for å gå ut lenger.

Hun tror at datteren ble utsatt for mannen fordi han vurderte henne som et barn og lett å få tak i.

– Hun var iført i rosafarget regnfrakk med hetten rundt ansiktet. Samtidig var hun usminket etter trening og kunne se yngre ut enn hun er, sier moren.

Datteren har møtt mye forståelse og sympati, særlig etter at hun fikk fortelle om hva hendelsen hadde gjort med henne til hele klassen sin.

– Jeg synes det er viktig at folk får vite om dette. Dette er ikke noe man kan være forberedt på. I slike tilfeller har man bare seg selv å stole på. I dette tilfellet er jeg glad for at hun ikke brukte tid på å ta frem mobiltelefonen og forsøke å ringe. Da kunne det gått mye verre.

Les også:

Ny lokkeepisode – denne gang på Bestum

Lokkemann ved Grindbakken skole

Persbråten – den store forvandlingen

Nøkkelord