ANNONSE
Annonse

Forfølgelsesdrama i Røakrysset

IKKE FØRSTE GANG: Kathrine Haugland har hatt besøk av flere som ikke er synderlig interessert i å betale for varene. Foto: Vidar Bakken

Fra Akerspostens redaksjon var vi vitne til en dramatisk situasjon utenfor vinduene. Over fotgjengerfeltet kom to menn i rasende tempo. Tydelig en forfølgelse på gang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2017 kl 17:53

ANNONSE
Annonse

RØA: Folk rundt Røakrysset så måpende på det som skjedde. Han som ble forfulgt gikk tungt i bakken med en sekk i hånden. Like før forfølgeren fikk fatt i han, spratt han opp på bena og løp i halsbrekkende tempo nedover parkeringsplassen med forfølgeren etter seg. Begge forsvant rundt hjørnet ved Røa tannklinikk mot T-banelinjen. Måpende tilskuere sto tilbake.

Akersposten fikk høre av tilskuere at det tydeligvis var snakk om en tyverisak. Vi mente også å kjenne igjen forfølgeren i sivil, at han var en av de ansatte på Meny. Vi dro over for å høre.

Styrtet gjennom kassen

Vi møtte assisterende butikksjef, Kathrine Haugland, som kunne bekrefte at det var snakk om tyveri fra butikken.

- Jeg sto og fylte opp i hyllene da jeg så en mann fylle kurven med kjøtt. Jeg så at han stilte seg bak en søyle i en krok og puttet kjøttet i en ryggsekk. Vi tok han så til side ved betalingspunktet, for å konfrontere han med dette. Alt var rolig helt til han plutselig grep sekken og styrtet gjennom kassen. Vi løp etter og en kollega som akkurat var ferdig og hadde skiftet, fulgte etter den løpende mannen ut på gaten, forteller Haugland.

Over piggtråden

Kollegaen kan bekrefte at forfølgelsen etter parkeringsplassen gikk videre over et piggtrådgjerde og endte etter hvert i et hus. Adrenalinet var på høygir.

- Jeg varslet politiet etter da jeg under forfølgelsen fikk se at han forsvant inn i et hus. Jeg ringte også på døren, noe som kanskje ikke var så lurt da jeg var alene. Jeg fikk kontakt med en av beboerne, som var østeuropeisk. Jeg ba om at vedkommende som hadde styrtet inn skulle komme ut, men fikk ikke noe respons på det. Politiet sa at de ikke hadde kapasitet til å rykke ut, men nå har de i hvert fall adressen. Ellers er vi vant til at politiet ikke prioriterer butikktyverier, sier kollegaen.

OVER PIGGTRÅDEN: Dette måtte forseres av den forfulgte og her var det like ved at han ble tatt, før han løp videre gjennom hekken. Foto: Vidar Bakken

De er kjente

Haugland kan fortelle at dette ikke på noen måte er første gang.

- Han og andre er tydeligvis kjent her, når de finner steder i butikken hvor det ikke er full kameradekning. Det går fort, og de er proffe på dette, selv om vi er spesielt oppmerksomme på dem som kommer med sekk. Vi ber også folk være oppmerksomme på lommetyveri i området, sier Haugland, som understreker at det likevel er trygt og hyggelig å handle på Røa.

Tyven var en yngre, høy mann, mørkhåret og pent kledd i dress. Forholdet er anmeldt.

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse