Akersposten

Forbyr private sammenkomster med flere enn ti personer

Byrådsleder Raymond Johansen.

Byrådet setter inn flere nye tiltak for å hindre smitte og spredning av koronaviruset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2020 kl 16:22

OSLO: – Situasjonen i Oslo er alvorlig. Vi har hatt en tredobling i smitte den siste uka sammenliknet med de tre foregående ukene. Vi har nå det høyeste smitteantallet siden juni. Denne utviklingen må vi stoppe, og vi må gjøre det nå. Derfor setter byrådet nå inn nye tiltak. Dette er ikke noe vi ønsker oss, men vi ser oss nødt å være strengere en periode fremover for å få ned smittetallene, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Det skriver Oslo kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

Her er de nye tiltakene:

  • Antall mennesker i private sammenkomster skal ikke overstiger 10 personer. Forbudet trer i kraft fra tirsdag 22. september kl. 12.00 og varer i to uker. Alle må kunne holde en meters avstand.
  • Registrering av gjester på serveringssteder. Byrådet anbefaler alle serveringssteder, kjøpesentre og andre publikumsrettede tjenester om å registrere alle gjester og besøkende. Dette for å gjøre smittesporingen mer effektiv. Personvernet må ivaretas og opplysningene slettes når smittefaren er over.
  • Generell munnbindoppfordring. Byrådet anbefaler alle om å ha munnbind lett tilgjengelig, ikke bare i kollektivtransporten. Munnbindet skal brukes ved trengsel og man ikke kan holde en meters avstand.
  • Informasjonskampanje. Oslo kommune intensiverer informasjonsarbeidet til byens befolkning på ulike språk og i flere kanaler. Det sendes nå ut en SMS på norsk og engelsk til alle telefoner i Oslo: «Oslo trenger din hjelp. Hold 1 meter avstand. Bruk munnbind ved trengsel. Syk? Bli hjemme. Unngå buss, trikk og bane hvis mulig. Gjør det for Oslo www.u.nu/oslo»

– Forhåpentlig kan vi komme tilbake til en mer normal situasjon om ikke alt for lenge. Men akkurat nå er situasjonen langt fra normal. Dette kan gå fra vondt til verre. Det kan vi unngå ved at hver og en av oss tar vårt personlige ansvar for å stoppe smittespredningen, sier Johansen.

Byrådslederen understreker at Oslo kommune har god testkapasitet, og gode systemer for å spore smitte og isolere de som er smittet. I forrige uke ble 10 000 personer testet, og i dag åpnet kommunen en ny teststasjon på Bryn som øker testkapasiteten ytterligere.

– Selv om vi nå opplever høye smittetall, kan ikke situasjonen sammenliknes med situasjonen i vår. Vi klarer i stor grad å holde sykdommen unna de som er aller mest utsatt, sier Johansen.

Fakta

Hele Oslo er "rød":
Oslo kommunes statistikk over antall registrerte smittede i løpet av de siste 14 dagene viser mandag 21. september at bydelne Ullern og Vestre Aker er de to bydelene med færrest smittede med henholdsvis 26 og 21,9 pr. 100.000. I praksis har de to bydelene ni og 11 nye smittede de siste 14 dager.

Sentrumsbydelene Gamle Oslo (126,1), St. Hanshaugen (110,4), Sagene (104,2 pr. 100.000) og Frogner (91,1) er blant bydelene som har de høyeste smittetallene de siste 14 dagene.

Bydel - pr 100 000 - antall smittede

Alna - 88,4 - (44)
Bjerke - 59,8 - (20)
Frogner - 91,1 - (54)
Gamle Oslo - 126,1 - (74)
Grorud - 57,7 - (16)
Grünerløkka - 75,3 - (47)
Nordre Aker - 57,3 - (30)
Nordstrand - 53,4 - (28)
Østensjø - 57,1 - (29)
Sagene - 104,2 - (47)
Søndre Nordstrand - 76,8 - (30)
St.Hanshaugen - 110,4 - (43)
Stovner - 99,1 - (33)
Ullern - 26 - (9)
Vestre Aker - 21,9 - (11)

Her kan se statistikken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...