Akersposten

«Forby eiendomsskatten!»

"Fremskrittspartiet vil frata Arbeiderpartiet all mulighet til å kreve inn kommunal eiendomsskatt," skriver Ole Jakob Warlo (FpU). Illustrasjonsfoto

«Heldigvis vil regjeringen ta grep for å fjerne den usosiale eiendomsskatten. Neste års statsbudsjett kommer til å redusere kommunenes adgang til å kreve inn eiendomsskatt,» sier Ole Jakob Warlo (FpU).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2017 kl 10:12

Dagens eiendomsskatt som kommunene pålegger innbyggerne er grunnleggende usosial. Den rammer alle, uavhengig av inntekt og formue. Derfor vil Fremskrittspartiet forby eiendomsskatten.

I Oslo øker byrådet bunnfradraget på eiendomsskatten fra 4 millioner kroner til 4,6 millioner kroner. Likevel rammer eiendomsskatten alle samfunnslag, enten de er minstepensjonister, unge par eller aleneforsørgere som har kjøpt eller arvet en bolig. Det er de svakeste gruppene som rammes hardest av eiendomsskatten og opplever problemer med å få endene til å møtes i hverdagen. Er det noe som skaper sosiale forskjeller så er det usosiale skatter og avgifter fra Arbeiderpartiet og venstresiden.

Kommuneøkonomien har aldri vært bedre enn i dag. Det er fordi Frp/H-regjeringen har stått for tidenes bevilgninger til kommune-Norge. Likevel velger kommuner styrt av Ap, Sp og SV, å pålegge sine innbyggere økt eiendomsskatt, noe som gjør hverdagen vanskeligere for folk flest. Selv om kommuneøkonomien er rekordbra, velger de altså å øke regningen til befolkningen, samtidig som de nekter innbyggerne valgfrihet i eldreomsorgen, tilpasset opplæring i skolen og gir dyrere transport.

Heldigvis vil regjeringen ta grep for å fjerne den usosiale eiendomsskatten. Neste års statsbudsjett kommer til å redusere kommunenes adgang til å kreve inn eiendomsskatt. Det er en god start på å fjerne eiendomsskatten. Fremskrittspartiet vil frata Arbeiderpartiet all mulighet til å kreve inn kommunal eiendomsskatt.

Men for å få fjerne skatten helt må de kommunale utgiftene kuttes. Dette kan gjøres gjennom effektivisering og konkurranseutsetting. Slik vil handlingsrommet til kommunene øke, noe som betyr at kommunene kan ta seg av de viktigste oppgavene som barnehage og skole, veier og kollektivtransport, og helse og omsorg.

Den dårlige nyheten er at Ap og Sp styrer mer enn to-tredjedeler av kommunene i Norge. Den gode nyheten er at Fremskrittspartiet vant stortingsvalget sammen med de borgerlige partiene. Nå skal FrP ta grep for å forby eiendomsskatten. Det er et av de fremste tiltakene for å skape en enklere, friere og mer rettferdig hverdag for folk flest i Norge.

Ole Jakob Warlo
Medlem av Oslo FpU

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...