Akersposten

– For en gjeng!

God mat i store ble tilberedt på Vestre Aker frivilligsentral og kjørt ut til fornøyde mottakere i påskedagene.

De frivillige lar seg ikke stoppe av en pandemi. Hvis ikke gjestene kan komme til påskemiddagen, da sørger de frivillige for at påskemiddagen kommer til folket!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2021 kl 12:35

VINDEREN: – Vi håpet i det lengste at vi kunne gjennomføre vår tradisjonelle påskefeiring på sentralen. Vi pleier å hygge oss sammen med både åpen påskekafé og deilig påskemiddag på frivilligsentralen, til stor glede for mange. 2021 var den andre påsken som ble «litt annerledes», og vi måtte tenke nytt, sier Espen W. Andresen, lederen for Vestre Aker frivilligsentral.

– «Vi gjør som vi gjorde i jula, det er ikke verre enn det,» sa frivilliggeneralen Ola Ramstad da jeg spurte hvordan vi kunne løse det. Og løst ble det! sier Andresen.

Først satte kontorgjengen på sentralen i gang med å ringe rundt.

– Vi kjenner mange eldre i bydelen, og vi visste at mange av dem ikke hadde andre planer enn å sitte hjemme alene hele påsken. Alle vi ringte til, uansett om de skulle være hjemme eller ikke, ble glade for å bli tenkt på. Over 60 mennesker takket ja til å få mat kjørt hjem én eller flere dager i påsken, sier han.

Da kontorgjengen var ferdig med sitt, var det påskegjengens tur. Mandag morgen stilte de opp, og matlagingen begynte.

– Først var det to dager med smørbrød og vafler. En stor oppgave, men denne gjengen er dyktige, så klokken elleve var over 40 porsjoner klare til utkjøring. Da var det den frivillige kjøregjengen sin tur, og med en effektivitet mange budfirma ville misunt oss, ble alt levert ut med et smil og noen hyggelige ord.

Onsdagen hevet de listen og lagde over 40 porsjoner med nytrukket skrei og rotmos.

– Her er det verd å legge til at de frivillige som får til dette er ikke profesjonelle kokker, og de jobber på et kjøkken som minner om det du har hjemme hos deg selv. Likevel vil jeg påstå at kvaliteten på maten kunne tilfredsstilt både Hellstrøm og Brimi, og kjøregjengen sørget for at maten var varm når den kom frem, sier Andresen.

Påskeaften var det tid for finale – den tradisjonelle lammesteken. Om noe skulle kunne overgå onsdagens skrei, måtte det være denne.

– For en prestasjon! For noen folk! For et fantastisk eksempel på nestekjærlighet, innsatsvilje og samarbeid, sier Andresen om alle de frivillige som bidro til en bedre påske for mange i Vestre Aker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...