Akersposten

For deg som er glad i Marka

FRA KALENDER: Kveldslys på vei hjem mot Skansebakken. Foto: Lars Wilhelmsen (bildet er noe beskåret)

2019 er snart her og denne kalenderen gir deg grunn til å glede deg til nye turer i Marka.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2018 kl 09:07

OSLO: Hvis du trodde at det å ha en kalender på veggen er litt ute nå, så trenger du ikke tenke på det når du henger Markalenderen på veggen. Unike bilder fra Marka vil gjøre at mange markatravere nikker gjenkjennende til de mange motivene som er fanget med kamera.

- Men det er ikke bare pene bilder og kalendarium. På baksidene er det 12 forslag til spennende turer i Marka med kart og omtale av severdigheter underveis. Her er noe for både nye og drevne markabrukere, sier styreleder i Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA), Gjermund Andersen.

Saken fortsetter under bildet

FRA KALENDER: Spålselvas utløp i Katnosa. Foto: Gjermund Andersen

- Vi vil vise turer som man kan nå fra T-baner og busser, ikke bare de innerste hjertebarnområdene våre. Turene gir også anledning til en overnatting i Marka. Det er både turer som er korte nok for barneføtter og turer der man kan få strukket ut litt.

Her er det snakk om alt fra barnevennlige turer til mer utfordrende turer i Marka, sommer som vinter. Opplev eventyrstier, topper eller kanskje en kveldstur til et vann du aldri har badet i før?

NOA håper naturlig nok at kalenderen skal havne under juletreet hos mange. Kalenderen kan bestilles på NOAs hjemmeside. Linken finner du her.

Om NOA: Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) jobber for å fremme kunnskap og løsninger som ivaretar naturen i Marka og våre grønne nærområder. Dette gjør vi med fokus på å spre naturglede og naturkunnskap. NOA ble etablert i 1914, og er en demokratisk medlemsorganisasjon. Det er medlemmene som er NOA, og vi ønsker flere med på laget. Hjelp oss å ta vare på de siste villmarker og et rikt kulturlandskap gjennom medlemskap i NOA. Alle kan bidra med sin bakgrunn og erfaring til at viktige oppgaver blir løst, samtidig som en tar del i et hyggelig inkluderende fellesskap.

Les også:

«Hva med litt ydmykhet, miljøbyråd Lan Marie Berg?»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...