ANNONSE
Annonse

– Folk kommer langveisfra for å spise kanelsnurrene våre

Elise Måsvær og Ludvig Nord-Varhaug gleder seg over Kaffebønnen og en rekke positive tiltak i Skøyen kirke. Foto: Fredrik Eckhoff

Ikke lenger bare et sted man går forbi, eller er innom et par ganger i året: "Nye" Skøyen kirke!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2018 kl 15:17

ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Skøyen kirke er inne i en forvandlingsprosess, hvor målet er at kirkelokalene skal fremstå like mye som et grendehus som en kirke. Like før jul åpnet Kaffebønnen, kafeen som har åpent hver eneste dag, og som skaper en møteplass i lokalmiljøet.

Nytt inngangsparti, nytt kjøkken, oppgradering av ungdomsrom, åpen kirke og egen kafé er bare noen av punktene på den store oppgraderingsplanen til Skøyen menighet. I løpet av et par år skal rundt fem millioner kroner investeres, og man har allerede sett flere tydelige resultater. Inngangspartiet, for eksempel, er blitt nytt og langt mer synlig og tydelig.

Være synlige

I november åpnet kafeen Kaffebønnen, og når Akersposten er innom for en prat, kan daglig leder Elise Måsvær se tilbake på drøyt to måneders drift.

Hun forteller at de har gjort seg mange erfaringer de første ukene, og at lokalmiljøet er i ferd med å bli klar over at det er kommet en ny møteplass.

– Vi har fokusert på å være synlige. Vi må jo si til folk at vi finnes her, sier hun. – Vi får utelukkende positiv respons. Folk setter veldig pris på tiltaket, både småbarnsmødre, barn og ungdommer og eldre.

– Kaffebønnen er et sted man kan stikke innom, ta en kaffe, en prat, møte venner, sier hun.

Åpent når ting skjer

Åpningstidene, som er hverdager mellom klokken 10 og 19, lørdager klokken 9-17 og søndager klokken 13-17, er godt tilpasset aktiviteter i ulike deler av kirkebygget. Her er det ukentlige eldretreff, babysang, tensingøvelser, konfirmasjonsforberedelser – årets kull teller mer enn 60 konfirmanter – speider og dans i stepstudio. Mange av disse aktivitetene trekker mye folk, og da er det veldig greit å ha kafeen som møteplass - før, etter og underveis.

– Her kommer barn og ungdommer innom etter skoletid og gjør lekser, og her kommer småbarnsmødre med barnevogner, sier Måsvær.

De første ukene hadde kafeen åpnet tidlig på morgenen, men stengte et par timer. Det ble raskt justert, da det viste seg at det var mer aktivitet og større behov på ettermiddag enn på morgenen.

Proff kafé

Ludvig Nord-Varhaug, som er leder av byggekomiteen som står for oppgraderingen av Skøyen kirke, sitter også som vara i menighetsrådet. Da det skulle satses på kafé i kirken, ble han sentral også her, på eiersiden.

Han forteller at de sto mellom valget å gjøre det helt enkelt, med kaffe på kanne, te og et helt enkelt tilbud – eller om de skulle legge lista høyere og lage en skikkelig kafé. De gikk for det siste.

Vi har høykvalitets-kaffe og råvarer på øverste hylle. Vi har investert i godt utstyr, sier han. – Også har vi veldig hyggelig folk!

Ved disken kan kafeen friste med ferske bakervarer fra Brødbakerne og varm quiche.

Saken fortsetter under bildet.

Åpnere og mer tilgjengelig er det i ferd med å bli ved Skøyen kirke. På plakaten ser man trappen som kommer.

– Folk kommer langveisfra for å spise kanelsnurrene våre, smiler Nord-Varhaug.

Unik kirke

I Skøyen kirke har man adgang til kirkerommet hver eneste dag hele uken. Når kafeen er åpen, kan man gå inn i kirken, kanskje tenne et lys.

– Det er ganske unikt, i hvert fall uvanlig, sier Nord-Varhaug, som forteller at det skal skje mer med bygget, som folk kommer til å legge merke til.

På sydsiden mot gangveien, kommer det etter hvert en større terrasse med store, brede trappetrinn. Det vil være med på å åpne opp for mer bruk, blant annet for kafeen. De siste tillatelser er ikke helt i havn ennå, men Nord-Varhaug regner med at det skjer ting i løpet av sommeren.

– Jeg har veldig tro på denne uteplassen. Det kan bli veldig hyggelig her! sier Måsvær. De to håper nå at stadig flere oppdager lokalmiljøets nye møteplass, som altså har inngang rett til venstre for kirkens hovedinngang. Hvis du ikke er helt lokalkjent: Skøyen kirke ligger ved siden av snuplassen i Skøyenveien, på nordsiden av Silkestrå.

LES OGSÅ: Slik skal Skøyen menighet bli en attraktiv møteplass

LES OGSÅ: 46-busser kjørte seg fast

18 måtte evakueres i Røa-brann

100.000 lastebillass ut fra Huseby

Vil rive et helt nabolag

Sprengestopp etter ulykken på Røa

Kaotisk på skoleveien

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse