ANNONSE
Annonse

«Følelse av varme, trygghet, gavmildhet og nestekjærlighet»

Hyggelig feiring av julaften på Hovstua. Oppe til høyre: Ansatte, ildsjeler og sponsorer som sto bak arrangementet.

«Kimer i klokker», «Nå tennes tusen julelys». «Jeg er så glad hver julekveld», «Å jul med din glede,» Fire små sangtekster gir oss sitrende følelser. Kjente ord som gir oss forventninger.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2018 kl 09:48

ANNONSE
Annonse

For 17. gang blir vi møtt av bløte trekkspilltoner, deilige dufter av varm julegløgg, stekt ribbe, dampet pinnekjøtt, kålrabi, medisterkaker, julepølser, kalkunhalal, glovarme poteter, sur- og rødkål, riskrem og bringebær, og annet godt. Matosen ligger tett over det tradisjonsdekkede spisebordet med «krystall» og porselen, nisser og julestjerner og «tusen julelys».

Forventningsfulle ser vi et pent pyntet juletre med pakker ved foten. Julegleden og julefreden siger inn over oss, og forventningene stiger til nye høyder som får oss til å håpe, fantasere og ønske. Forventninger som med sin pirrende følelse får blodet til å suse litt fortere.

Denne følelse av varme, trygghet, gavmildhet, nestekjærlighet og at vi bryr oss om hverandre, er alle viktige forventninger som Julen minner oss om og forsterker og fornyer.

Maten var bare fortreffelig. I år kom den fra Scandic Holmenkollen Park Hotel, og den kunne ikke blitt bedre. Tusen takk for den gavmildhet vi ble møtt med.

Under desserten hørte vi den årlige Juletalen fra Stein (undertegnede), som i år snakket om å velge ærlighet og sannhet som må komme innenfra, som ingen har gitt deg. Det som er deg. Valget er vanskelig, kanskje umulig, da vi til daglig bruker «masker» for å skjule oss. Men den som sier sannheten vil oppleve frihet og trygghet uten frykt. Prøv det, det gir en god befriende følelse.

Pianisten spilte så tre julesanger, før ropet efter Julenissen dro ham til døren med julesekkene sine, og forventninger ble til glede og latter. Kaffe, kaker og godterier kom på bordet og gaver ble byttet rundt eller gitt bort videre.

Deilig er jorden.

Alle de 47 som feiret Jul på Hovstua dette året gikk hjem mette og tilfredse.

Mange fikk med restematpakker og blomst med hjem.

Så har vi fått det til igjen. Gitt alle en glad JUL som forhåpentligvis gir forventninger helt til neste år.

Vi takker våre sponsorer og private givere for deres giverglede og nestekjærlighet.

Stein Brubak

LES OGSÅ: Inviterer til helt spesiell julaften for 17. gang

ANNONSE
Annonse