Akersposten

Flytter tårnet i Husebyskogen

NY PLASSERING: Det røde punktet markerer ny plassering av luftetårnet inntil bergveggen. Der det står Sørkedalsveien overfor punktet, er passeringen forbi barnehagen i FO-bygget. Kart: Vann- og avløpsetaten

Velforeningene rundt Husebyskogen har jobbet aktivt for å finne andre lokasjoner for et luftetårn enn det Vann- og avløpsetaten prioriterte. De ble lyttet til.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2020 kl 09:52

HUSEBYSKOGEN: Det så ut til at Vann- og avløpsetaten en tid var låst til en lokalisering av luftetårn til det gigantiske vannbehandlingsanlegget. Det dreide seg om å legge det godt synlig i terrenget nær det høyeste punktet i Husebyskogen.

Les saken: - Vil bygge i hjertet av Husebyskogen

Lyttet til velforeningene

- I samråd velforeningene fant vi fram til tre ulike plasseringer som ville ha mindre miljømessige konsekvenser enn alternativet i den vedtatte reguleringsplanen. Vi har vurdert alle forslagene som har kommet fra velforeningen. Plasseringen som var vedtatt i reguleringsplanen var heller ikke optimal teknisk på grunn av endringer i vannbehandlingsanlegget under bakken, sier plansjef Lars Hem.

Ett av forslagene til Husebyåsen og Montebello vel, var å plassere dette tårnet gjemt bak høydedraget, hvor det ville være mye mindre synlig. Det er dette alternativet etaten nå har bestemt seg for å gå videre med..

- Vi har nå landet på at luftetårnet skal legges ved alternativ V2 er plassert i utkanten av selve skogen inn mot areal opparbeidet for fotballbane, bueskytterbane og vei. V2 ligger i nedsiden av en skråning ute av syne fra selve Husebyskogen. Vi kommer nå til å fremme en sak om omregulering av plasseringen av luftetårnet Både tekniske forhold og uttalelser til planforslaget tilsier at luftetårnet flyttes, sier Hem.

Byrådsavdeling for miljø og samferdsel har også hatt en finger med i spillet og byråd Arild Hermstad (MDG) er glad for det lokale engasjementet.

- Jeg synes det er bra at lokale krefter engasjerer seg i det som skjer i nærmiljøet, og at de som kjenner området blir hørt. Jeg er glad for at det nå ser ut til at vi kan flytte luftetårnet i tråd med forslaget fra Husebyåsen Vel og få en mer skånsom løsning for området. Ny vannforsyning er et stort og viktig prosjekt og er den største enkeltinvesteringen i Oslo kommune. Dette vil komme hele byen til gode, sier Hermstad.

Saken fortsetter under bildet

HER KOMMER DET: Vel og lokale politikere mente dette området egnet seg til luftetårn. Nå har Vann- og avløpsetaten gitt dem rett. Foto: Vidar Bakken

Veldig samstemte

Leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Yngvar A. Husebye (H) har sammen med bydelsleder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H) vært pådrivere i denne saken.

Det er veldig bra at Vann- og avløpsetaten nå snur, og legger ventilasjonstårnet i et mindre inngripende naturområde. I et prosjekt som har så store konsekvenser for barn, innbyggere og natur, har vi i lokalpolitikken stått sammen om at prosjektet i større grad må tilpasse seg oss som bor i dette området. Ullern og Vestre Aker bydel har vært helt samstemte i dette, og bydelsleder Carl Oscar Pedersen i Ullern og vi har i dag hatt møte med byrådsavdelingen for å nettopp påpeke at samfunnshensynene må ivaretas, sier Husebye og fortsetter

- Vi kunne for en gangs skyld uttrykke glede over at lokalmiljøet er blitt hørt. Husebyåsen Vel har gjort en fantastisk innsats, og vi er svært takknemlige for deres engasjement, som nå gir uttelling i denne saken. Men jeg var tydelig overfor både etatsdirektør og byrådsavdeling at vi nå forventer tett dialog og en klar fremdrift i arbeidet med å finne erstatningsarealer for det som nå går tapt i Husebyskogen. Her skal vi følge opp etat og byråd meget tett.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...