Akersposten

Flytter på fjellhallene – derfor ny løsning

HVOR SKAL TÅRNET LIGGE?: Representantene for Husebyåsen vel ønsker ikke luftetårn i det området som Vann- og avløpsetaten har skissert. Lars Hem (portrett) sier etaten nå vurderer velets forslag. Foto: Vidar Bakken

Grunnen til at luftetårnet i Husebyskogen blir relokalisert, er at fjellhallene under Husebyskogen får en annen plassering.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HUSEBYSKOGEN: Akersposten skrev om Husebyåsen vel, som ikke støtter Vann- og avløpsetatens planer om å plassere luftetårn i et godt synlig område i Husebyskogen. De skisserte flere andre løsninger for plassering og mente at VAV i stor grad hadde låst seg til en løsning. Velet håper på en revurdering av lokalisering etter befaring.

Les saken: - Vil bygge i hjertet av Husebyskogen

- Vann- og avløpsetaten har invitert Husebyåsen vel til å uttale seg om en mindre omregulering knyttet til plassering av luftetårnet. Bakgrunnen er at fjellhallenes plassering under Husebyskogen er endret som følge av nyere geologiske undersøkelser. Derfor planlegger vi for en omregulering av plasseringen av luftetårnet, sier plansjef Lars Hem.

I reguleringsvedtaket i bystyret ble luftetårnet opprinnelig regulert inn på det høyeste punktet i Husebyskogen. VAV har nå to nye forslag til luftetårn. Et større tårn litt på nedsiden av kollen eller fordele inn- og utlufting på to mindre tårn i samme område. Husebyåsen vel mener at i og med at tårnet skal relokaliseres, så er det mulig å tenke helt nytt.

-Vi har nylig hatt befaring med Husebyåsen vel, og der presenterte velforeningen to løsninger i Husebyskogen som de mener kan være akseptable. Vi lovet vellet å se på forslagene som kom fram under befaringen utfra tekniske, økonomiske, miljømessige og reguleringsmessige forhold, sier Lars Hem

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...