Akersposten

Flere smittet etter fester i Oslo vest

Etter tre fester i Vestre Aker sist uke er tre unge personer bekreftet korona-smittet. Foto: Fredrik Eckhoff

Flere titalls mennesker er i karantene etter at minst fire er korona-smittet i Oslo vest. Bydelsdirektør Elisabeth Vennevold opplyser at man ikke har fått kontakt med alle festdeltakerne.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2020 kl 08:17

VESTRE AKER: NRK skriver onsdag kveld at tre fester i Oslo vest sist uke har ført til at flere titalls er i karantene og at minst tre personer er bekreftet smittet. Smitten skal ha skjedd på tre fester, som har funnet sted på torsdag, fredag og lørdag i Bydel Vestre Aker.

Sent onsdag kveld ble det kjent at fire personer er smittet.

Deltakerne på festene skal ha vært i 20-25-årsalderen.

– Ifølge informasjonen jeg har fått dreier det seg om cirka 50 nærkontakter. De har nå blitt bedt om å gå i karantene, sier smittevernoverlege i Oslo kommune, Frode Hagen.

– Jeg har ikke fått informasjon om at noen av festdeltagerne har blitt alvorlig syke eller blitt lagt inn på sykehus, sier Hagen til NRK.

– Så vidt jeg har forstått har heller ikke bydelen klart å komme i kontakt med alle deltagerne man vet om, sier han.

– Det kan være vanskelig å finne ut hvem som var til stede, og dermed få oversikt over alle mulige nærkontakter. I tillegg er det vanskelig å definere hvem som er nærkontakter og ikke, siden det ikke er lett å vite hvor lenge folk oppholdt seg på stedet.

Bydelsoverlegen i Vestre Aker følger opp situasjonen, og jobber med smittesporing. De samarbeider også med andre bydeler ettersom noen av deltagerne er bosatt andre steder i byen, ifølge NRK.

Bydelsdirektør: Har ikke fått kontakt med alle

– Vi at det har vært tre fester og at det er unge, voksne deltakere, sier bydelsdirektør Elisabeth Vennevold til Akersposten.

Hun opplyser også at det så langt ikke ser ut til at smitten er relatert til utenlandsopphold.

– Det jobbes nå på spreng med smittesporing, sier bydelsdirektøren, som også forteller at man ikke har kommet i kontakt med alle festdeltakerne på de tre festene ennå.

– Vi har nå 50 nærkontakter som er i karantene, og altså tre som har testet positivt. Vi har ikke opplysninger om at noen av dem er alvorlig syke, sier Vennevold.

Siste oppdatering er altså at det nå er fire personer som er smittet.

Hun oppfordrer samtidig festdeltakerne til å respektere karantenereglene og unngå å oppsøke andre mennesker.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...