Akersposten

Det er planlagt syv etasjer med boliger over bygget som Rema 1000 holder til i i Stasjonsveien 51 på Holmen. "Det blir mindre plass og mere trafikk og støy," skriver Nils-Harald Henriksen.

«Flere hundre mennesker vil få redusert livskvalitet og et dårligere bomiljø»

«Det er et grådighetens monument som planlegges,» skriver Holmen-beboer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Mellom Makrellbekken og Hovseter ligger Holmen. Stedet ble bebygget på tidlig 50-tallet i forrige århundre. Bebyggelsen består av enkle betongblokker i tre eller fire etasjer. Det finnes 12 slike blokker. Dessuten 64 tomannsboliger, 24 frittstående tomannsboliger og 19 eneboliger i rekke. Boligene ble oppført i perioden 1948-1952 i regi av Holmenhaugen Borettslag. Det er snakk om lav blokkbebyggelse og to-etasjers trehus. I forhold til prisnivået ellers i Oslo, er det forholdsvis rimelig å bo på Holmen. På Holmen bor det vanlige folk. Det er trivelig å bo på Holmen.

Midt inne i dette unike og særpregede bomiljøet ønsker firmaet Hyggelig Eiendom A/S å bygge et 8 etasjers høyhus med 29 utleieleiligheter over Rema-butikken i Stasjonsveien 51.

Plan- og bygningsetaten oppfordrer medvirkning i byutviklingen. Publikum skal si sin mening.

I plan- og bygningslovens § 11-9 stilles krav til utbyggingsvolum, parkering, miljøkvalitet, etstetikk og «hensyn skal tas til bevaring av eksisterende bygninger og annet kulturmiljø».

Og enkeltpersoner har protestert. Sameiene har protestert. Etater har hatt innsigelser og merknader. Listen over protester og innsigelser er lang – 55 bemerkninger i alt til nå. Saken har nr. 201400896 hos Plan- og bygningsetaten.

Bydel Vestre Aker påpeker at planforslaget bryter med gjeldende regulering. Holmen er ikke et trafikk-knutepunkt. Høyden er uakseptabel og vil gi negative effekter for nabobygninger og friareal.

Hyggelig Eiendom A/S tilsvar er – utrolig nok – at det planlagte høyhuset vil heve kvaliteten på fellesarealet. Plan- og bygningsetaten støtter prosjektet og foreslår å omregulere planområdet for å oppnå et høyere bygg enn gjeldende regulering tillater.

Plan- og bygningsloven skal ivareta allmenhetens interesser. I dette tilfellet støtter Plan- og bygningsetaten uten forbehold utbyggerne. Hundrevis av mennesker vil få hverdagen formørket. Blokkene langs Stasjonsveien mister kveldssolen, og blokkene i Lybekkveien blir uten morgensol. Det blir mindre plass og mere trafikk og støy. Byggeperioden vil bli en enorm belastning.

Det er et grådighetens monument som planlegges. Høyhuset løser ingen samfunnsmessige behov. Drivkraften er utbyggernes profitt. Befolkningen på Holmen – flere hundre mennesker – vil få redusert livskvalitet og et dårligere bomiljø.

I dette tilfellet er det grunn til å stille spørsmål ved Plan- og bygningsetaten vurderinger og saksbehandling. Hvilke interesser tjener etaten? Er Hyggelig Eiendoms plan om høyhus midt inne i den gamle bebyggelsen på Holmen innenfor kravene om bebyggelse, høyder og grad av utnytting?

Politikerne må våkne og engasjere seg. Beboerne på Holmen vil ikke ha dette stygge bygget. Vi sier NEI!

Nils-Harald Henriksen
pensjonist, Holmen

Følg Akersposten på Facebook

Slik ser Hyggelig Eiendom AS for seg de syv ekstra etasjene i Stasjonsveien 51. Her sett fra øst. Illustrasjonen er hentet fra planforslaget. Illustrasjon: Linje Arkitektur

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...