ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Flere ble så glade at de gråt da vi kom»

F&B manager Alexander og kollega Lars (t.v) og daglig leder på Hovstua, Kjell-Even (t.h.)

Det ble en helt spesiell julaften også på Hovstua, der rundt 70 mennesker pleier å møtes for å spise og kose seg. Det ble umulig i år, men julemat ble det!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Ola sitter overfor oss med blanke øyne og forteller om julen han og de andre frivillige på Vestre Aker og Hovstua Frivilligsentraler arrangerte. For selv ikke en global pandemi setter stopper for frivilligheten – tvert imot har den vist oss hvor viktig det er for oss alle å kunne stille opp for hverandre og julen er intet unntak.

Det ble tidlig klart at vår tradisjonelle julaften med 70 gjester ikke var aktuelt denne julen. Fremfor å ha et stort selskap med mange gjester, valgte vi derfor å bringe julen hjem til dem i år.

Scandic Hotel Park og deres leverandører skulle egentlig sponse julen med både mat og drikke, men de er hardt rammet av pandemien, og hotellet er og har vært stengt i flere måneder så det lot seg ikke gjøre i år. Men hotellets permitterte F&B manager Alexander og kollega Lars, stilte opp på julaften som frivillige kokker, mens Voksen menighet, Vestre Aker Handicaplag og Bydel Vestre Aker stilte med midler slik at råvarer kunne kjøpes inn.

Over 70 porsjoner på julaften og 40 til i romjulen ble laget og kjørt ut av ivrige frivillige til mottakere i hele bydelen.

– Nå har jeg gjort dette i mange år, men aldri har det føltes så viktig og riktig som det gjorde i år, sier Ola. – Men det var jo ikke bare mat vi kjørte ut.

Holmenkollen Rotary, Lions Slemdal, hobbygruppa på Vinderen seniorsenter og en rekke privatpersoner har i ukene før jul vært innom med gaver – nok til alle. I tillegg ringte Nuppen fra Skajem hagesenter og spurte om ikke vi kunne dele ut blomster til alle også – og det gjorde vi!

Mens Ola fortsetter å fortelle, ser Kjell Even og jeg på hverandre. Vi begge har hatt juleferie med våre familier og vi begge tenker det samme; «hvor heldige er ikke vi som har en jobb hvor vi får være rundt folk som dette? Hvor heldige er ikke vi som får se samfunnet fra en vinkel hvor det beste i menneskene kommer i fokus og hvor nestekjærlighet og innsatsvilje er de drivende kreftene?»

Tusen takk til alle dere fantastiske frivillige som året rundt gjør samfunnet vårt varmere og bedre for oss alle!

Godt nytt år!!

Kjell Even Nordbye og Espen Watne Andresen
Daglig ledere på Hovstua og Vestre Aker Frivilligsentraler