Akersposten

«Flere ble så glade at de gråt da vi kom»

F&B manager Alexander og kollega Lars (t.v) og daglig leder på Hovstua, Kjell-Even (t.h.)

Det ble en helt spesiell julaften også på Hovstua, der rundt 70 mennesker pleier å møtes for å spise og kose seg. Det ble umulig i år, men julemat ble det!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Ola sitter overfor oss med blanke øyne og forteller om julen han og de andre frivillige på Vestre Aker og Hovstua Frivilligsentraler arrangerte. For selv ikke en global pandemi setter stopper for frivilligheten – tvert imot har den vist oss hvor viktig det er for oss alle å kunne stille opp for hverandre og julen er intet unntak.

Det ble tidlig klart at vår tradisjonelle julaften med 70 gjester ikke var aktuelt denne julen. Fremfor å ha et stort selskap med mange gjester, valgte vi derfor å bringe julen hjem til dem i år.

Scandic Hotel Park og deres leverandører skulle egentlig sponse julen med både mat og drikke, men de er hardt rammet av pandemien, og hotellet er og har vært stengt i flere måneder så det lot seg ikke gjøre i år. Men hotellets permitterte F&B manager Alexander og kollega Lars, stilte opp på julaften som frivillige kokker, mens Voksen menighet, Vestre Aker Handicaplag og Bydel Vestre Aker stilte med midler slik at råvarer kunne kjøpes inn.

Over 70 porsjoner på julaften og 40 til i romjulen ble laget og kjørt ut av ivrige frivillige til mottakere i hele bydelen.

– Nå har jeg gjort dette i mange år, men aldri har det føltes så viktig og riktig som det gjorde i år, sier Ola. – Men det var jo ikke bare mat vi kjørte ut.

Holmenkollen Rotary, Lions Slemdal, hobbygruppa på Vinderen seniorsenter og en rekke privatpersoner har i ukene før jul vært innom med gaver – nok til alle. I tillegg ringte Nuppen fra Skajem hagesenter og spurte om ikke vi kunne dele ut blomster til alle også – og det gjorde vi!

Mens Ola fortsetter å fortelle, ser Kjell Even og jeg på hverandre. Vi begge har hatt juleferie med våre familier og vi begge tenker det samme; «hvor heldige er ikke vi som har en jobb hvor vi får være rundt folk som dette? Hvor heldige er ikke vi som får se samfunnet fra en vinkel hvor det beste i menneskene kommer i fokus og hvor nestekjærlighet og innsatsvilje er de drivende kreftene?»

Tusen takk til alle dere fantastiske frivillige som året rundt gjør samfunnet vårt varmere og bedre for oss alle!

Godt nytt år!!

Kjell Even Nordbye og Espen Watne Andresen
Daglig ledere på Hovstua og Vestre Aker Frivilligsentraler

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...