Akersposten

– Flaks at ingen ble drept

Person ble skadet på Røa.

Mandag ettermiddag: En person ble skadet da store steiner knuste byggegjerdet ved Røa Torg. Flere vinduer på parkerte biler langs veien ble knust.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2018 kl 13:22

RØA: Akerspostens Vidar Bakken var på stedet rett etter sprengningen på byggeplassen ved Røa Torg mandag like rundt klokken 16.30.

Saken fortsetter under bildet.

Store skader på biler parkert flere titalls meter fra sprengingstedet. Her midt på Røa torg.

– En av byggearbeidere sa til meg: «Det var bare flaks at det ikke gikk liv,» sier Vidar Bakken. – Det var før det ble satt opp ekstra sperringer rundt sprengningsstedet.

Store steiner føk gjennom luften, og en stor stein fløy gjennom vinduet på lokalet der Røa Bok og Leker holdt til før – som Røa IL i det siste har brukt til outlet-butikk.

– En person med hodeskader ble fulgt inn i en ambulanse. Det er mye politi og ambulanse på stedet nå, sier Bakken klokken 16.45.

– Jeg så flere skremte mennesker ved Røa torg og Røa bibliotek, sier han.

Arbeider skadet

Til Akersposten opplyser Tor Gulbrandsen hos politiets operasjonssentral at det er en av arbeiderne på byggeplassen som er skadet. Han er kjørt til legevakt.

– Det har vært nedfall i form av stein og jord og grus. Vi jobber på stedet for å få kartlagt ulykken, sier han.

– Så dette kunne gått veldig galt?

– Ja, det har gått veldig galt ved at det har skjedd en ulykke. Det skal ikke skje, sier Gulbrandsen.

– Helt jævlig

Kjell Fornebo driver Røa Gullsmed, nærmeste nabo til byggeplassen på Røa torg. Han er rystet når Akersposten snakker med ham noen minutter etter sprengningen mandag ettermiddag.

– En stor stein traff inngangspartiet ved Samfunnshus Vest, sikkert mer enn 100 meter fra sprengningsstedet, sier Fornebo til Akersposten.

– Jeg syns det er helt jævlig, sier han om å hatt jevnlige sprengninger ved siden av butikken sin i flere uker.

– Her faller ting ned fra hyllene når det smeller. Det er ikke noe deilig å holde til midt i en byggegrop, sier han.

Bøker falt fra hyllene

Fra underetasjen der Røa Bok og Leker nå holder til, rundt 50 meter fra byggeplassen, forteller butikksjef Ole Christian Moe at bøker falt ned fra hyllene, og at det var et voldsomt smell.

LES: Drastiske kutt på Bestum skole

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...