Akersposten Media

Akersposten

Fiskekortene forsvant på sekunder

En gang i tiden var Lysakerelven en illelukkende kloakk. I dag er den ren og blitt en populær lakse-elv. Det har skjedd gjennom flere prosesser, men at det nå tas laks på over 10 kg skal Frode Dalen og hans kollegaer i Lysaker Fiskeforening ha mye av æren for. 1. Juli går startskuddet for årets fiskesesong. De ivrigste er der ved midnatt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2019 kl 09:55

LYSAKERELVEN: Frode Dalen er en av fem oppsynsmenn tilknyttet Lysaker Fiskeforening. De har også ansvar for utsetting av yngel og utstedelse av fiskekort. Frode forteller om stor interesse.

– Ja, vi selger 46 årskort for laksefiske i Lysakerelven og interessen er økende fra år til år. For et par år siden tok det noen uker før alle kort var solgt. I år tok det noen sekunder. Vi startet arbeidet med å få opp fisket i elva for 8-10 år siden, og for to år siden begynte vi virkelig å se fruktene av dette arbeidet. Det blir tatt stor laks her, og rekorden ble satt i fjor med en på 10,6 kilo, sier Frode, som fortsetter:

– Snittvekten i fjor var halvannen kilo mer enn året før, og i år regner vi med en snittvekt på fem kilo.

– Hvorfor bare 46 kort?

– Det er rett og slett fordi vi bare har en kilometer fiskbar strekning til disposisjon, og på denne strekningen er det egentlig bare her ved Fåbrofossen at det er fisk å få. Så da kan man jo tenke seg trengselen her hvis vi solgte enda flere kort. Vi skulle gjerne hatt laks i større deler av elven, men da må vi få laksetrapp her i Fåbrofossen. Det er drømmen, smiler Frode.

Ovenfor Fåbro er det også mulig å få fisk, men da snakker vi om ørret, abbor og gjedde og noen særlig størrelse å snakke om det er ikke. Men som Frode sier:

– Det er jo et fantastisk turterreng vi har her langs elva, og hvorfor ikke ta med fiskestang når man er på tur, sier Frode som understreker:

– Å fiske i nederste del elva uten fiskekort er forbudt. Vi tar hyppige kontroller, men heldigvis er tyvfiskerne blitt færre i det siste, sier Frode som til daglig er å finne som personlig trener på Sats på CCVest, og som bor i arbeiderboligene på Lilleaker. Han har med andre ord kort vei til sin kjære elv og vet alt om hvor fisken befinner seg – og sikkert også hvordan den har det.

Frode er ikke å finne bare langs elvebredden, men også under vann. Han er dykker, og sammen med de andre i foreningen har han også ryddet elva for skrap og skrot. Bl.a. fjernet de store jernstenger som stakk opp fra elvebunnen ved fossen. Ikke særlig hyggelig å tenke på om man tenker seg et bad i det fine elvevannet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...