ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Fint prosjekt som barna kan være med på

Familien Osnes (t.h) hadde fått med seg fem andre deltakere i det aller første olabil-løpet ved Røahagan i Hovseterdalen lørdag. Foto: Fredrik Eckhoff

– Ja, det er første gang jeg har bygd en olabil, sier Hans-Jørgen Osnes, som fikk med seg familien og venner og kjente til noe som kan bli en hyggelig tradisjon.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2018 kl 12:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOVSTERDALEN: Øverst på den lille gangveien som går ved siden av nybygget i Røahagan 1, ned til Hovseterdalen, samlet de seg lørdag. Seks hjemmesnekrede olabiler, ivrige foreldre og barn satte hverandre stevne.

– Dette var noe jeg var med på som barn, da jeg bodde i Hong Kong. Så tenkte jeg på hvordan vi kunne gjøre noe sammen med barn og kanskje gjøre det til en tradisjon, sier Hans Jørgen Osnes.

Røa-mannen fikk familien med på prosjektet. Han fikk med seg naboer, venner og kjente, blant annet gjennom barnehagen alle tre barna går eller har gått i, Rønningen, og lørdag satte de utfor.

Noe trening måtte til, men med hjelmer solid plassert på barnehodene kom ferdighetene raskt på plass.

– Det er mange som har hatt lyst til å være, men som ikke har fått det til denne gangen. Det er stor interesse, sier initiativtakeren. – Det er jo ikke viktig og alvorlig dette her, men et fint prosjekt som barna kan være med, sier Osnes.

– Vi håper at dette kan bli en årlig begivenhet, sier han.

Røa-gutten Christian i fint driv, med pappa lett joggende bak.