Akersposten

– Fint prosjekt som barna kan være med på

Familien Osnes (t.h) hadde fått med seg fem andre deltakere i det aller første olabil-løpet ved Røahagan i Hovseterdalen lørdag. Foto: Fredrik Eckhoff

– Ja, det er første gang jeg har bygd en olabil, sier Hans-Jørgen Osnes, som fikk med seg familien og venner og kjente til noe som kan bli en hyggelig tradisjon.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2018 kl 12:56

HOVSTERDALEN: Øverst på den lille gangveien som går ved siden av nybygget i Røahagan 1, ned til Hovseterdalen, samlet de seg lørdag. Seks hjemmesnekrede olabiler, ivrige foreldre og barn satte hverandre stevne.

– Dette var noe jeg var med på som barn, da jeg bodde i Hong Kong. Så tenkte jeg på hvordan vi kunne gjøre noe sammen med barn og kanskje gjøre det til en tradisjon, sier Hans Jørgen Osnes.

Røa-mannen fikk familien med på prosjektet. Han fikk med seg naboer, venner og kjente, blant annet gjennom barnehagen alle tre barna går eller har gått i, Rønningen, og lørdag satte de utfor.

Noe trening måtte til, men med hjelmer solid plassert på barnehodene kom ferdighetene raskt på plass.

– Det er mange som har hatt lyst til å være, men som ikke har fått det til denne gangen. Det er stor interesse, sier initiativtakeren. – Det er jo ikke viktig og alvorlig dette her, men et fint prosjekt som barna kan være med, sier Osnes.

– Vi håper at dette kan bli en årlig begivenhet, sier han.

Røa-gutten Christian i fint driv, med pappa lett joggende bak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...