ANNONSE
Annonse

«Sorry To Bother You»

Surrealistisk dramakomedie med mye på hjertet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2018 kl 08:32

ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

«Sorry to bother you» er regidebuten til hiphop-legenden Boots Riley, som også har skrevet manus. (Enhver hiphop-artist med respekt for seg selv skriver som kjent sine egne tekster).

Vi befinner oss i en alternativ versjon av Oakland. Her møter vi Cassius Green, en telefonselger som ved hjelp av en spesiell metode stiger i gradene i en forrykende fart. Han ender opp i en tullerusk verden styrt av penger, grådighet og alskens snodigheter.

I hovedrollene finner vi Lakeith Stanfield som Cassius, og Tessa Thompson som hans kjæreste Detroit. Armie Hammer spiller en sjefstype med et noe skakkjørt moralsk kompass. I mindre roller: Daniel Glover, Jermaine Fowler, Terry Crews, Steven Yeun med flere.

«Sorry To Bother You» er en film med mye på hjertet. Her er det flere politiske budskap, samt kritikk av jobbmarkedet, underholdningsbransjen og menneskelig natur – alt gjort med glimt i øyet. Det er elementer fra science fiction- og skrekksjangeren her, men også en god slump humor. En ypperlig metode for å få fram et budskap. Humoren varierer fra subtil og underliggende, til rett fram og direkte surrealistisk.

I det ene øyeblikket kan dette virke som en “normal” film, mens du i det neste kan lure på om du ser et eksperimentelt sketsj-show. Dette gjør at filmen for det aller meste er høyst uforutsigbar. Faktisk er deler av handlingen komplett umulig å forutse, noe man ikke ser så ofte. Uforutsigbarheten forsterkes av filmens slør av surrealitet. Eksempelvis er det en karakter vi ikke får vite navnet på. Navnet sies, men det er sensurert.

Her er det handlingen som bærer filmen, og ikke karakterene. Karakterene er noen likandes folk som bare tilfeldigvis er med på ferden. De spilles forøvrig godt alle sammen.

Et av filmens gjennomgående poenger er at regissøren på et vis bruker rasisme til å si noe om rasisme. Dette kunne vært løst på en litt annerledes måte. Bortsett fra dette er det lite å kritisere. Surrealismen kan kanskje bli i meste laget for noen, men for oss andre er dette en svært underholdende film som skiller seg ut i mengden.

Terningkast: 5
Premiere: Fredag 23. november

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Fabeldyr: Grindelwalds Forbrytelser"
"Grinchen"

"Mordene i Kongo"

"Kutoppen"

"First Man"

"En affære"
"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse