ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Sonja»

Fascinerende om en jantelovløs lykkejeger som lyktes i Amerika, og deretter mistet alt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2018 kl 12:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Filmen Sonja tar for seg den utrolige historien om kunstløperesset Sonja Henie, som ble diva og Hollywood-stjerne i USA.

Hold på hatten, for her går det riktig fort i svingene helt fra starten. Vi får presentert en svært forenklet versjon av mange viktige punkter i Sonjas karriere. Se for deg en biljakt, der du kun får se det øyeblikket der helten tar igjen skurken. Litt mer tid til Sonjas reise mot suksessen hadde vært velkomment. Det føles i overkant hektisk, og det går en stund før filmen roer ned tempoet.

Filmen er regissert av Anne Sewitsky (Sykt lykkelig, Jørgen + Anne = Sant), med manus skrevet av Mette M. Bølstad og Andreas Markusson. Sonja Henie spilles av Ina Marie Wilmann. I andre roller finner vi Eldar Skar, Anders Mordal og Valene Kane.

Skuespillet er godt, selv om de aller fleste karakterene er vanskelig å like. Den eneste som framstår sympatisk er Sonjas personlige assistent, spilt av irske Valene Kane. Ellers virker både Sonja, broren og faren som særdeles kyniske mennesker. Sonja selv er aller verst. På et tidspunkt i filmen fremstår hun som den reneste isdronningen. Ina Marie Wilmann gjør en god innsats i rollen som Sonja, og spesielt senere i filmen virker hun komfortabel i rollen.

Rent visuelt er filmen god, med en moderne stil og pen kameraføring i fine omgivelser. Fra solfylte California med kalde drinker og rykende sigaretter, til visuelt tilfredsstillende skøyte-oppvisninger på kunstisbanen. Bruken av moderne musikk er et spenstig valg, som undertegnede kanskje ikke synes passet helt inn. Men det er kanskje en smakssak.

Dette er en fascinerende fortelling og relativt enestående i norgeshistorien. Vi følger Sonja Henie gjennom flere år, gjennom både suksess og nederlag. Sonja er en teknisk fin film med gode skuespillerprestasjoner, som definitivt underholder selv om den dessverre feiler litt i historiefortellingen.

Terningkast 4
Premiere: Tirsdag 25. desember

Filmfrosk

"Mortal Engines"

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Robin Hood"

"Sorry to other you"

"Fabeldyr: Grindelwalds Forbrytelser"
"Grinchen"

"Mordene i Kongo"

"Kutoppen"

"First Man"

"En affære"
"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook