ANNONSE
Annonse

«Robin Hood»

Moderne Robin Hood som bommer på blinken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Nok en nyinnspilling av historien om Robin Hood. Pil og bue-skytteren som tar fra de rike og gir til de fattige. Hva gir han til de fattige? Store hvite poser fylt med skumgummi, skal vi tro denne filmatiseringen. Noen burde fortalt film-crewet at mynter faktisk veier en del.

Otto Bathurst har fått regi-oppdraget. Manuset er skrevet av Ben Chandler og David James Kelly. I rollen som Robin Hood finner vi Taron Egerton, mens John spilles av Jamie Foxx. Sheriffen er spilt av Ben Mendelsohn og Eve Hewson er med som Marian.

Dette er altså en ny variant av historien om Robin Hood. Ikledd mer moderne klær, bokstavelig og billedlig talt. Robin Hood i MTV-drakt.

Det går ikke mange sekundene av filmen før mistanken kommer: denne filmen er ikke spesielt bra? Det første som skurrer er dialogen. Den er ikke horribelt dårlig, men den passer ikke inn i settingen vi får servert. Til tider er det nesten pinlig.

Det er stakkars Jamie Foxx som har fått tildelt noen av de verste replikkene, og disse leverer han ofte med litt for voldsom kraft. I tillegg forklares store deler av filmens handling skamløst gjennom dialog, såkalt eksposisjon. Ben Mendelsohn er overbevisende som den onde sheriffen, og hever sammen med Eve Hewson kvaliteten på skuespillet litt.

Ingen Robin Hood uten litt pil og bue-action. Urolig kamera, hektisk klipping og malplasserte øyeblikk med sakte film gjør dessverre kampscenene lite engasjerende. Dessuten skjer det for mye på skjermen. Ok, noen av action-sekvensene er mildt underholdende, men man sitter stadig med følelsen av at det kunne vært mye mer underholdende.

Filmen er for lang, men til tross for dårlig dialog og skuespill er den ikke gørr-kjedelig. Det er ikke den verste filmen noensinne, men ifølge undertegnede er dette en av årets verste kinofilmer hittil og det synes underlig at slike filmer får passere gjennom flere kvalitetskontroller. Noen ganger går det bare på tverke. Noen ganger bommer pila på blinken. Ikke betal for å se denne på kino. Ender filmen opp på Netflix, kan den heller sees der.

Terningkast: 2
Premiere: Fredag 30. november.

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Sorry to other you"

"Fabeldyr: Grindelwalds Forbrytelser"
"Grinchen"

"Mordene i Kongo"

"Kutoppen"

"First Man"

"En affære"
"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse