ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Mortal Engines»

I dette steampunk-eventyret er det byen som flytter fra deg!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2018 kl 12:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Her finner du anmeldelsen av "Robin Hood"

Vi skal langt fram i tid. Det går heller dårlig med vår planet, og menneskene har utviklet seg til å bo i mobile byer. Enorme mekaniske maskineri på hjul eller belter. Noen er mer enorme enn andre, og mindre rullende tettsteder er i konstant fare for å bli “konsumert” av større byer. Vi følger gigantiske London, som med Thaddius Valentine i spissen har planer om å vokse seg enda større.

Mortal Engines er regissert av Christian Rivers, skrevet av Fran Walsh, Philippa Boyens og Peter Jackson. Filmen er basert på en bok av Philip Reeve. Flere av rollene er fylt av mindre kjente skuespillere fra et knippe forskjellige land. Vi finner blant annet Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan og flere andre. Kvaliteten på skuespillet er god, og Hugo Weaving bidrar med litt ekstra karisma.

Filmen inneholder en blanding av originale elementer og velbrukte klisjeer vi har sett i lignende filmer for unge voksne, som Hunger Games, Divergent og The Maze Runner. Den visuelle steampunk-inspirerte stilen er tøff, men deler av dialogen er litt teit. Selv om historien ikke er direkte nyskapende, er det likevel bakt inn interessante småting så det ikke skal føles for gjenkjennelig. Vi får blant annet noen referanser til vår tid som er morsomme (handlingen er lagt til en fjern framtid). Det hadde kanskje vært artig om dette ble utforsket mer.

Det foregår mye i Mortal Engines, og ikke alt er like fengende. Eksempelvis er det en skummel karakter i historien som vies en del tid, men som ikke passer helt inn. Det er mulig at denne delen av historien gjør seg bedre i bokform. Derimot er det mange visuelt slående bilder av grandiose maskineri som sitter som et skudd.

Filmen har tre manusforfattere, og det er nærliggende å tro at dette er noe av grunnen til filmens varierende kvalitet. Ideene kommer fra boka, mens dialogen i større grad kan være modifisert av manusforfatterne.

Action-sekvensene er for det meste spennende og underholdende. De fungerer bedre jo større de er i skala. Scenene med slåssing er ganske hektisk klippet og lite underholdende, men de storslagne sekvensene med mye effektbrus flyter godt.

Et vellaget, men ujevnt sci-fi eventyr som nok vil underholde sitt kjernepublikum.

Terningkast: 4
Premiere: Fredag 7.desember

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Robin Hood"

"Sorry to other you"

"Fabeldyr: Grindelwalds Forbrytelser"
"Grinchen"

"Mordene i Kongo"

"Kutoppen"

"First Man"

"En affære"
"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook