ANNONSE
Annonse

«Når Jeg Faller»

En stemningsfull og gjenkjennbar film som tar for seg rusproblematikk på en realistisk måte som vi ikke ser så ofte på film.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 09:57

ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Joachim forsøker å leve rusfritt etter flere år med misbruk. Selv om han går til terapaut og har støtte fra familien er det krevende. Lettere blir det heller ikke når han plutselig må ha ansvaret for sønnen sin Lukas, som han aldri før har møtt.

Når Jeg Faller er masteroppgaven til studenter ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer.

Hvis dette er fremtiden til Norsk film, så lover det virkelig godt. Magnus Meyer Arnesen debuterer som langfilm-regissør, og har skrevet manus sammen med Kristian Landmark.

Denne filmen tar for seg rusproblematikk på en realistisk måte som vi ikke har sett så ofte på film. Rusavhengighet framstilles gjerne karikert, der all dramatikk er skrudd til maks. Her får vi imidlertid en langt roligere utgave. Vi får se noen vonde scener, men disse kommer i all hovedsak i form av mer nedtonede hendelser. Det som gjør mest inntrykk er nettopp de små detaljene. Det stikker i hjertet å se Joachims far bekymre seg, eller høre sønnen Lukas’ forenklede perspektiv.

Skuespillet er i toppklasse, fra hovedkarakterene til de mindre rollene. Preben Hodneland har hovedrollen som sliten eks-narkoman som prøver sitt beste. Enten han er rusfri og fornøyd eller ser ut som et svett takras på sterke heroinabstinenser, briljerer han med nyansert og naturlig skuespill. Gi denne mannen flere store roller! Joachims nære familie, faren og broren, spilt av Vidar Sandem og Morten Svartveit, samt ekskjæresten og sønnen spilt av Alexandra Gjerpen og Marius Aandal Pedersen spiller utmerket. Vi tror på karakterene og vi føler med dem.

Hele filmen er gjennomsyret av en gjennomført visuell stil som er behagelig for sansene.

Effektive bilder akkompagnert av kraftig musikk komponert av David Stephen Grant, bidrar til at seeren suges inn i en stemningsfull boble som varer helt til rulleteksten kommer. Med en varighet på halvannen time rekker aldri filmen å bli kjedelig. Når Jeg Faller er et knallgodt norsk drama som bør unnes all mulig suksess. Bravo!

Terningkast: 6

Premiere: Fredag 21. september

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse