ANNONSE
Annonse

«Battle»

Rytmisk om kjærlighet, tilhørighet og dans.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 09:57

ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Dansetalentet Amalie bor på Oslos vestkant og har tilsynelatende alt: Penger, pene venner og kjekk kjæreste. Èn dag snus hele livet hennes på hodet. Hun må gi slipp på den trygge, kjente tilværelsen og tilpasse seg en ny hverdag. Så møter hun hiphop-danseren Mikael som introduserer henne for et nytt og spennende dansemiljø. Hvor hører nå Amalie egentlig til, og kan hennes nye liv forenes med det gamle?

«Battle» er regissert av Katarina Launing. Filmen er basert på boka med samme tittel, skrevet av Maja Lunde. Forfatter Maja Lunde har i tillegg skrevet manus til filmen. I hovedrollene møter vi Lisa Teige (kjent fra Skam) som Amalie, og Fabian Svegaard Tapia som Mikael. Samt Vebjørn Enger som Amalies kjæreste Aksel, og danske Karen-Lise Mynster som brysk danselærer.

Ordet «battle» betyr i denne sammenhengen at to dansere eller lag konkurrerer om å overgå hverandre med dansetrinn. Tittelen føles likevel litt misvisende, for selv om dans er et av filmens hovedtemaer får vi dessverre langt mindre “danse-battling” enn forventet.

Derimot sikter tittelen mer til Amalies kamp mellom to verdener.

Dansescenene er greit utført, men wow-faktoren uteblir. Mye bruk av nærbilder ødelegger ved å gi inntrykk av at skuespillernes danseferdigheter må skjules. Når det er sagt så svinger det godt innimellom og musikken er hip som få!

«Battle» er en film for unge voksne om kjærlighet og tilhørighet. Det er her filmens styrke ligger. Handlingen utfolder seg i et fint tempo. Budskapet har vi sett og hørt før, men historien er likevel passe interessant og skuespillet er godt nok til å underholde. Dessuten kan det være at filmens mindre oppfinnsomme elementer likevel er nye for målgruppa. «Battle» er ikke fri for klisjeer, og ingen av filmens enkeltelementer framhever seg på noen måte, men summen er god nok.

Terningkast: 4

Premiere: Fredag 28. september.

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse