ANNONSE
Annonse

«Fest og show, nå er Ullern her!»

I "Din revy" er salen viktig. Her avlegges en stemningsrapport blant publikum. Det går over stokk og stein.

«Alltid er det noen (revyer, red.anm) som har sitt budskap. Ikke denne. Denne revyen er din.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 11:07

ANNONSE
Annonse

Terningkast: 6

ULLERN: Det er budskapet fra «Marit», toastmaster for anledningen. I programmet fremstår Marit fattet og relativt saklig. På scenen er hun et fyrverkeri med talegavene i orden. Marit tråkker herlig over det som er av grenser i sin omgang med publikum, særlig «Tor» som sitter langt fremme og sikkert ganske ufrivillig blir en del av det hele.

Ullernrevyen starter med en smågenial tvist, der ensemblet sitter pent og venter på at showet skal starte.

«Hva er det som skjer, de sitter jo bare der!» sier en av skuespillerne om publikum.

Men så går det opp for både skuespillere, bandet og den syngende trioen at det faktisk er de som skal stå for kveldens underholdning, og da er det bare å håpe at de har noe gull å dra ut av ermet.

Danserne kommer på, og det hele er i gang. Det første som slår oss, er den høye kvaliteten på musikk, på sang, danserne vet hva de gjør, og til og med skuespillerne synger så publikum nesten måper.

Perler på rad og rekke

Like greit å si det først som sist: Det fins ikke et lavt punkt i hele første akt. Det er høydepunkt etter høydepunkt. Her er det variasjon, humor, punsjlinjer som sitter, skuespillere med trygghet og talent for scene. Tekstforfatterne har gjort en jobb de kan være stolte av. Dette er underholdning på høyt plan.

Se en snutt fra stemningsrapporten fra salen:

Rapport fra stemningen i salen.

Som når Bendik kliner til med sangen som skulle forklare hvorfor han så inderlig ønsker en kvinnelig sjef. Han har nemlig et ønske om å ligge med sjefen sin.

«Tore, jeg kan jo ikke ligge med Tore. Hvis jeg bare kunne hatt en kvinnelig sjef, en kvinnelig Tore.» synger han, før han vikler seg inn i noe som ender med at han kanskje ikke syns det høres så helt galt ut med Tore likevel.

Så er det når publikum involveres i Theas rapport fra salen hvor et av det siste årets store trend-ord, polarisering, blir brukt til det ekstreme. Vet Thea hva det populære ordet betyr? Hmmmm…

Eller når «Matteo» (Olav) som jobber 17 timer i døgnet på ostepopfabrikken, er på parterapi med kona. Ostepop med italiensk aksent, hvordan kommer en sånn idé fra? Forfriskende genialt.

Høyt nivå!

Med ujevne mellomrom kommer toastmaster «Marit» innom, skjeller og smeller litt på publikum og forsøker – helt forgjeves - å sanke inn noen gode bidrag til underholdningen. Rett før pause erklærer hun at gjengen faktisk har gått helt tom for sketsjer, og da må Ragna hentes ned fra fjerde etasje, der hun sitter og gjør norsklekser. Her må det skrivekraft inn, og det fort!

Marit og Ragna sjekker forslagene fra publikum:

Marit og Ragna

Marit får i det minste publikum med på en allsang, så et lite bidrag fra salen ble det da. «Fest og show, nå er Ullern her!» runger i salen.

Når de fire jentene i drar i gang et nummer der abortlovens §2c er temaet, viser Ullernrevyen at de kan ta et dagsaktuelt tema, seriøst nok som det er, og lage en akkurat passe spiss tone på det hele. Her får overfladiskheten seg en omgang med linjer som: «Tenk om barnet mitt kommer ut med underbitt?» og «Tenk at barnet sover trygt på puten, så kommer legen og sier at barnet er allergisk mot gluten».

Mer skal ikke Akersposten røpe, men vi vil gjerne også trekke frem bandets innsats, gode dansere og ikke minst de tre syngende jentene som bidrar sterkt gjennom hele forestillingen. Skyhøyt nivå over hele linja. Og når skuespillerne kliner treffer på omtrent alt de prøver på – og har så mye bra tekster å jobbe med, er det ikke et eneste småpinlig øyeblikk for oss som sitter i salen.

Toastmaster Marit er ikke veldig imponert over publikums innsats og gir et terningkast langt nede på skalaen. Men Ullernrevyen 2019 «Din Revy» får en skinnende sekser av Akersposten. Den må rett og slett oppleves.

Her kan det fort bli rift om billettene, for revyen spilles «bare» frem til 13. januar. Løp og kjøp!

Fredrik Eckhoff

Dans og sang på Ullernrevyen.

LES OGSÅ: Persrevyen 2019: Aller best når de tar'n helt ut

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse