Akersposten

Feirer 110 år med stor jubileumskonsert

Lilleaker Skoles første korps - Guttemusikken fra 1909. Instruktøren Johan Larsen Ramdal omgitt av sine musikanter.
Første rekke fra v.: Nils Håkonsen, Albert Pettersen, Josef Henriksen, Ramdal, Trygve Andresen, Leif Reinholdt og Wilfred Sørensen.
Annen rekke fra v.: Nils Kristoffersen, Egil Ramdal, Karl Enger, Bjarne Olsen, Alfred Andersen og Bjarne Borgersen.
Tredje rekke fra v.: Thorbjørn Aarstad, Ragnar Henriksen, Ragnar Jensen oig Edgar Jacobsen.

Det er ikke mange korps som kan skryte av 110 års kontinuerlig drift. Det kan Lilleaker skoles musikkorps gjøre og da er det all grunn til å feire.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2018 kl 11:55

LILLEAKER: Lilleaker skoles musikkorps er Oslos eldste skolekorps i kontinuerlig drift og fyller om kort tid 110 år. Dette er et korps som hadde hemmelige øvinger under krigen og i maidagene 1945 kunne korpset blåse frihetsmarsjer av høy kvalitet. Det er det man kaller kontinuitet.

Les historien om Lilleaker skoles musikkorps: Mer enn 100 år med korps

Korpset har ikke tenkt å la 110 år med drift gå upåaktet hen og innleder jubileet med en storslått konsert. Jubileumskonserten finner sted i Ullern kirke, torsdag 6.desember, kl 18.30.

Saken fortsetter under bildene

FLOTT KORPS: 17.maitoget ved Lilleaker stasjon i 1934.

I dag har korpset 77 medlemmer i alderen 7-18 år fordelt på aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps. Alle korpsene blir å høre under konserten. Denne kvelden vil publikum også få høre urfremføring av et spesialskrevet musikkverk, komponert spesielt til jubileet.

SLIK VIL VI SE DEM: 17. mai er den store dagen og Lilleaker skoles musikkorps gleder oss på den store dagen. Foto: Korpsets arkiv.

Det nye musikkverket heter Heritage og er komponert av den unge og spennende komponisten Fredrick Schjelderup. Stykket Heritage reflekterer korpset ferdigheter og besetning akkurat der korpset er nå ved inngangen til jubileet.

Arrangøren skriver: Stykket begynner som seg hør og bør til et jubileum med en fanfare, som videre leder inn i en hurtig del basert på korpsets navn og 'signatur'-rytmikk, "Lilleaker". Temaet vandrer rundt i korpset enten som komp, melodi eller deler av linjer.

Tittelen "Hereditas" som på latinsk betyr "arv", er sentralt for korpset som altså har holdt aktiviteten gående i 110 år.

Les også:

Storslått gave til Lilleaker-korps

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...