ANNONSE
Annonse
Akersposten

Feirer 110 år med stor jubileumskonsert

Lilleaker Skoles første korps - Guttemusikken fra 1909. Instruktøren Johan Larsen Ramdal omgitt av sine musikanter.
Første rekke fra v.: Nils Håkonsen, Albert Pettersen, Josef Henriksen, Ramdal, Trygve Andresen, Leif Reinholdt og Wilfred Sørensen.
Annen rekke fra v.: Nils Kristoffersen, Egil Ramdal, Karl Enger, Bjarne Olsen, Alfred Andersen og Bjarne Borgersen.
Tredje rekke fra v.: Thorbjørn Aarstad, Ragnar Henriksen, Ragnar Jensen oig Edgar Jacobsen.

Det er ikke mange korps som kan skryte av 110 års kontinuerlig drift. Det kan Lilleaker skoles musikkorps gjøre og da er det all grunn til å feire.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2018 kl 11:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Lilleaker skoles musikkorps er Oslos eldste skolekorps i kontinuerlig drift og fyller om kort tid 110 år. Dette er et korps som hadde hemmelige øvinger under krigen og i maidagene 1945 kunne korpset blåse frihetsmarsjer av høy kvalitet. Det er det man kaller kontinuitet.

Les historien om Lilleaker skoles musikkorps: Mer enn 100 år med korps

Korpset har ikke tenkt å la 110 år med drift gå upåaktet hen og innleder jubileet med en storslått konsert. Jubileumskonserten finner sted i Ullern kirke, torsdag 6.desember, kl 18.30.

Saken fortsetter under bildene

FLOTT KORPS: 17.maitoget ved Lilleaker stasjon i 1934.

I dag har korpset 77 medlemmer i alderen 7-18 år fordelt på aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps. Alle korpsene blir å høre under konserten. Denne kvelden vil publikum også få høre urfremføring av et spesialskrevet musikkverk, komponert spesielt til jubileet.

SLIK VIL VI SE DEM: 17. mai er den store dagen og Lilleaker skoles musikkorps gleder oss på den store dagen. Foto: Korpsets arkiv.

Det nye musikkverket heter Heritage og er komponert av den unge og spennende komponisten Fredrick Schjelderup. Stykket Heritage reflekterer korpset ferdigheter og besetning akkurat der korpset er nå ved inngangen til jubileet.

Arrangøren skriver: Stykket begynner som seg hør og bør til et jubileum med en fanfare, som videre leder inn i en hurtig del basert på korpsets navn og 'signatur'-rytmikk, "Lilleaker". Temaet vandrer rundt i korpset enten som komp, melodi eller deler av linjer.

Tittelen "Hereditas" som på latinsk betyr "arv", er sentralt for korpset som altså har holdt aktiviteten gående i 110 år.

Les også:

Storslått gave til Lilleaker-korps

Følg Akersposten på Facebook