ANNONSE
Annonse
Akersposten

- Feil fokus å ofre oktober en tanke så lenge vi er i mai

TØFF SESONGSTART: Ullern-guttene har slitt med effektiviteten foran motstandernes mål så langt i 2017-sesongen. Foto: Ullern Fotball

Ullerns unge lag trøbler i jakten på årets første seier. Men klubbens ambisiøse hovedtrener er foreløpig ikke bekymret for et liv i nedrykksgjørme.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2017 kl 09:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: To poeng på denne sesongens fire første seriekamper i 3.divisjon er Ullerns fattige fangst etter fjorårets nedrykk, ved siden av en tidlig cup-exit (tap for KFUM).

Men den beskjedne innledningen for hovedtrener Ole Johan Aas' gutter, ødelegger ikke sjefens nattesøvn enn så lenge.

- Sesongstarten kan beskrives som under pari poengmessig og helt på pari prestasjonsmessig. Mot Sarpsborg 08 i seriepremieren og mot KFUM i cupen, taper vi fortjent i to kamper hvor vi i forkant var underdogs, sier Aas dagen etter at Ullern og Ørn Horten delte poengene i stekende solskinn (1-1) på CC Vest arena.

- Merkelig

Den engasjerte trener forteller at han opplever det som merkelig at laget så langt sitter igjen med bare to poeng i gjensynet med norsk fotball fjerde nivå.

- Fotball føles ikke alltid helt rettferdig, og det er noe av sjarmen med idretten, men at vi ikke har vunnet en eneste av de tre andre kampene er smått utrolig. Vi skaper betydelig flere sjanser enn både Østsiden, Sprint-Jeløy og Ørn Horten, men vi klarer ikke å utnytte overtaket vi har i både spill og sjanser til trepoengere. Det er jeg trygg på at ordner seg snart, sier Aas, som har begynt å se frem mot neste helgs tøffe bortekamp mot Kvik Halden.

Oppgjøret beskriver han som en av årets tøffeste matcher på fremmed gress. Da er det kjekt å vite at Ullern-guttene kneblet østfoldingene i en treningskamp i vinter.

Saken fortsetter under bildet.

POENGDELING: Ullern fikk med seg med ett poeng i oppgjøret mot Ørn Horten, etter scoring av Hans-Petter Etholm Karstensen. Foto: Ullern Fotball

- Den neste kampen er alltid den viktigste, og jeg har alltid tro på at vi vinner den. Vi går for tre poeng, sier Aas, og påpeker at kalenderen viser at fotballsesongen fortsatt er ung.

- Jeg tror at vi snart begynner å plukke poeng og at vi kommer til å stabilisere oss på øvre halvdel av tabellen. Det er spilt 4 av 26 kamper og det er helt feil fokus av oss å begynne å ofre oktober en tanke så lenge vi er i mai, sier Aas.

Tøff avdeling

Hovedtreneren legger imidlertid ikke skjul på at 3.divisjon er blitt forsterket etter omleggingen av seriesystemet, og at Ullern sannsynligvis har trukket det mest utfordrende kortet.

- Vi er i den avdelingen som har flest nedrykkslag fra 2.divisjon, og har i tillegg fått flere av de beste lagene som holdt seg i 3.divisjon. Av førstnevnte er Moss og Kvik Halden spesielt hardtsatsende. Av sistnevnte er Sarpsborg 08 sitt 2.lag verdt å trekke frem som meget sterke. Denne avdelingen står nok ikke særlig tilbake for 2.divisjonsavdelingen vi var en del av i 2015, sier Aas.

Berømmer tidligere Molde-spiller

Men selv om klubbens mannskap enn så lenge har slitt med å innkassere sesongens første triumf, er den unge hovedtreneren spesielt glad for å se hvordan Sebastian Remme Berge, opprinnelig fra Mysen, har stått frem på lagets midtbane.

- Seb kom til oss med en skade fra Molde sommeren 2015. Siden sommeren 2016 har han vært skadefri, og nå begynner det å synes hvor flink han er i fotball, når han har hatt kontinuitet i treningsarbeidet sitt over tid, avslutter Aas.

Se tabellen her!

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!