Akersposten

Feberpoliklinikken har flyttet

Turid og Hege jobber som leger ved Feberpoliklinikk Vest.

Feberpoliklinikken som ble opprettet i mars i fjor, er nå flyttet til lokaler på Hoff.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2021 kl 09:05

HOFF/SKØYEN: Siden mars 2020 har Feberpoliklinikk Vest vært vestlige bydelers viktigste våpen i kampen mot korona-viruset, og siden 23. mars har klinikken hatt lokaler på Volvat. Nå er klinikken flyttet til Hovfaret 13 på Skøyen.

– Det siste halvåret har vi testet mellom 150 og 350 personer hver dag, sier lederen av poliklinikken, fastlege Stig Asplin.

To oppgaver

Feberpoliklinikken har to hovedoppgaver: Å undersøke alle som har feber eller andre tegn på Covid-19, og å teste alle som enten selv har symptomer eller har vært i kontakt med noen smittede. I tillegg har klinikkens leger bakvakt for smittevernkontoret og vaksinasjonskontorene i de respektive bydeler. Både bydelene Ullern, Vestre Aker, Frogner og Nordre Aker sender pasienter til Feberpoliklinikk Vest.

– Helt siden pandemien begynte har klinikken vært fastlegenes forlengede arm og tatt imot alle med feber og hoste eller andre symptomer på Covid-19. Dette for å unngå at fastlegekontorene ble smittesteder. På feberpoliklinikken har pasientene blitt tatt i mot av leger og annet helsepersonell i fullt smittevernutstyr, sier Asplin.

Ingen ansatte smittet

– Det har vært trygt å jobbe på feberpoliklinikken, sier Stig Asplin. – Ikke en eneste av våre ansatte har blitt smittet mens de har jobbet tett på pasienter som muligens var smittet med korona. Nå er det riktignok bare mellom én og fem prosent av pasientene våre som faktisk har smitten. Men vi må selvfølgelig behandle alle som om de var det.

– Dessuten er det viktig for oss at pasientene holder avstand seg imellom og at de spriter hendene sine og bruker munnbind ved besøket hos oss. Det skal være trygt både for ansatte og pasienter, sier han

Større plass

De nye lokalene er vesentlig større enn de klinikken disponerte på Volvat

– Det betyr blant annet at man slipper å stå ute og vente når man skal til undersøkelse, for det er god plass også i ventesonen inne. Det er jo en fordel når minusgradene kryper nedover eller når regn og vind pisker i ansiktet, sier Asplin.

Kommunen har nå god testkapasitet. Går man inn på kommunens app (skriv coronatest oslo kommune) og velger Feberpoliklinikk Vest, får man time samme dag om man ikke melder seg alt for sent på dagen. Svaret på testen søker man opp på Helsenorge.no innen tre dager, men oftest får man svar dagen etter.

– Kom heller én gang for mye enn én for lite, insisterer Asplin. – Skal vi vinne kampen mot viruset uten for mange tap, er det å teste seg noe av det viktigste man kan gjøre, selv ved vage symptomer eller kjent kontakt med noen som er smittet.

Smitte i middagsselskap

– En dame i åttiårsalderen fortalte meg at hun hadde invitert noen få venninner til førjulstreff med god mat. Hun hadde spredd gjestene slik at de holdt god avstand. Allikevel ble brorparten av selskapet smittet, og flere av dem smittet sine menn. Heldigvis endte det godt, men det viser hvor viktig det er å redusere sosial omgang, avslutter legen.

LES OGSÅ: Her kommer Bydel Ullerns nye vaksinesenter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...