Akersposten

Feberpoliklinikk åpner mandag

Mandag 23. mars åpner en felles feberpoliklinikk for bydelene Ullern, Vestre Aker og Frogner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2020 kl 20:43

OSLO: Men ingen kan komme dit uten å ha fått avtale/henvisning av sin fastlege eller kommunens koronatelefon - 21 80 21 82. Rådet til alle som får feber og luftveisinfeksjon er å holde seg hjemme i 14 dager og IKKE oppsøke verken legevakt, feberpoliklinikk eller legekontor.

– Corona-pandemien er her med full tyngde. Nå er smitten i nabolaget vårt, og det viktigste nå er å skjerme og hegne om dem som har kroniske sykdommer eller er godt oppi årene! Dem må vi unngå å smitte, sier Stig Asplin til Akersposten. Asplin er lege og nå hyret inn av Bydel Ullern i forbindelse med corona-pandemien.

Åpner mandag

Feberpoliklinikk for de tre vestlige bydelene (Vestre Aker, Ullern og Frogner) åpner mandag 23. mars.

– Dette er ikke en drop-in klinikk, men et sted du kan komme til etter å ha snakket med din fastlege på telefon, og han har henvist deg til feberpoliklinikken, sier Asplin.

Han minner om at alle som har feber og/eller luftveisinfeksjon, må nå holde seg hjemme i 14 dager og ikke oppsøke sitt legekontor, men få råd og hjelp over telefon. Bare de som absolutt må undersøkes, skal henvises til feberpoliklinikken.

– Der er det fullt smittevern, slik at pasienter ikke smitter hverandre og slik at helsepersonell ikke blir smittet av sine pasienter, sier han.

To meters avstand

Asplin oppfordrer til å følge med på informasjonen fra Folkehelseinstituttet og følge de rådene som gis.

– Det eneste som virkelig hjelper mot dette viruset, er å avstå fra kontakt med andre. Hold andre på to meters avstand og finn andre måter å vise omsorg og kjærlighet på, sier han

– Alle sammenkomster, også private og i familier, bør nå avlyses til vi får mer kontroll på smitten, sier Asplin, som legger til at liknende klinikker åpner andre steder i byen også.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...