ANNONSE
Annonse
Akersposten

Feberpoliklinikk åpner mandag

Mandag 23. mars åpner en felles feberpoliklinikk for bydelene Ullern, Vestre Aker og Frogner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2020 kl 20:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Men ingen kan komme dit uten å ha fått avtale/henvisning av sin fastlege eller kommunens koronatelefon - 21 80 21 82. Rådet til alle som får feber og luftveisinfeksjon er å holde seg hjemme i 14 dager og IKKE oppsøke verken legevakt, feberpoliklinikk eller legekontor.

– Corona-pandemien er her med full tyngde. Nå er smitten i nabolaget vårt, og det viktigste nå er å skjerme og hegne om dem som har kroniske sykdommer eller er godt oppi årene! Dem må vi unngå å smitte, sier Stig Asplin til Akersposten. Asplin er lege og nå hyret inn av Bydel Ullern i forbindelse med corona-pandemien.

Åpner mandag

Feberpoliklinikk for de tre vestlige bydelene (Vestre Aker, Ullern og Frogner) åpner mandag 23. mars.

– Dette er ikke en drop-in klinikk, men et sted du kan komme til etter å ha snakket med din fastlege på telefon, og han har henvist deg til feberpoliklinikken, sier Asplin.

Han minner om at alle som har feber og/eller luftveisinfeksjon, må nå holde seg hjemme i 14 dager og ikke oppsøke sitt legekontor, men få råd og hjelp over telefon. Bare de som absolutt må undersøkes, skal henvises til feberpoliklinikken.

– Der er det fullt smittevern, slik at pasienter ikke smitter hverandre og slik at helsepersonell ikke blir smittet av sine pasienter, sier han.

To meters avstand

Asplin oppfordrer til å følge med på informasjonen fra Folkehelseinstituttet og følge de rådene som gis.

– Det eneste som virkelig hjelper mot dette viruset, er å avstå fra kontakt med andre. Hold andre på to meters avstand og finn andre måter å vise omsorg og kjærlighet på, sier han

– Alle sammenkomster, også private og i familier, bør nå avlyses til vi får mer kontroll på smitten, sier Asplin, som legger til at liknende klinikker åpner andre steder i byen også.

Følg Akersposten på Facebook