Akersposten

Farlig trend skaper bekymring i Oslo Vinterpark

Når maskinene preparerer alpinbakkene, bruker de en lang kabel når de "vinsjer". Denne kabelen kan være livsfarlig å treffe på når man står på ski. Derfor er anlegget stengt for ferdsel etter stengetid. Det er det mange som ikke respekterer i Oslo Vinterpark. Foto: Espen Børresen OVP

– Vi vil bare at de ikke skal bli skadet, sier daglig leder i Oslo Vinterpark, Espen Bengston.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2019 kl 11:19

OSLO VINTERPARK: Sist lørdag bedre så mye som 17 personer aktivitet i Wyllerløypa mens preppemaskinene jobbet etter åpningstid.

Bruker kabel

– Det er blitt veldig populært å gå randonee, sier Bengston. Det betyr enkelt forklart at man går med felleski oppover alpinbakken og står på ski ned igjen i alpinbakken.

– Dette medfører stor fare, sier han og forklarer hvorfor. Etter stengetid i alpinanlegget, som er fra klokken 17 i helgene og klokken 22 på hverdager, skal bakkene prepareres til neste dag. Da er anlegget stengt for all ferdsel av sikkerhetsmessige grunner.

– Utfordringen er når vi vinsjer med maskinene. Det gjør vi for å få snøen inn og oppover i bakkene igjen, sier Bengston. Da brukes en lang kabel, som er opptil 900 meter lang. Denne ligger noen steder på bakken, men kan også ligge en meter over bakken andre steder, og den er i bevegelse.

– Vi har sett at det er skispor over kabelen. Vi vet det har vært noen nære på-situasjoner, sier han.

Prøver å snakke

– Sjåførene våre er redde for at noe kan skje. Lørdag telte de 17 personer i Wyller etter stengetid. Sistemann ga seg klokken 22.30. Da blir det vanskelig å gjøre jobben vår, sier Benston, som sier at de prøver å snakke med randonee-utøverne, men med vekslende hell.

– Vi møter svært begrenset forståelse. De nikker og smiler, men bare noen minutter senere er de på vei nedover der vi ble enige om at de ikke skulle kjøre.

Bengston forteller at det er forskjell på forståelsen. Det er gjerne de yngste, mellom 20 og 35 som hører på tilsnakk.

– Jo eldre de er, jo mindre hører de. Det er frustrerende. Vi vil jo bare at de ikke skal bli skadet, sier han og minner om at Oslo Vinterpark har satt av en trasé til randonee-kjøring, men det må skje innenfor anleggets åpningstid.

– Nå når det blir stadig lysere på kveldene, blir problemet bare større, sier han.

Espen Bengston forteller at mange av alpinanleggene opplever liknende problemer. Fra Trysil har de lagt ut denne videoen på Facebook.

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...