ANNONSE
Annonse
Akersposten

Får vondt i kropp og sjel før utstilling

VISER FREM: Vaser i samarbeid med Hadeland glassverk er en del av utstilllingen, som blant annet består av 25 oljemalerier. Foto: J. Helstad

Skjør poesi og forvitret stillhet. Naturens forfall fascinerer kunstneren fra Holmenkollen, som med utstillingens tema antyder at hun har noen hemmeligheter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2016 kl 12:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN/HOLMEN/AKER BRYGGE: «Hemmelighetens hage» har hun kalt utstillingen, som åpner torsdag mai klokken 18 på Galleri Fineart, som ligger omtrent i brytningspunktet med Aker Brygge og Tjuvholmen.

Cathrine Knudsen hadde sin første separatutstilling i 2003. Hun har i et drøyt tiår jobbet på heltid som kunstner.

Oljemalerier og glass

Utstillingen inneholder 25 malerier og fire nye grafiske blad. Motivkretsen er hentet fra naturens prosessers evige gang. I tillegg blir det en pre-lansering av nye glassarbeider.

– Det er den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse som inspirerer meg mest, sier Cathrine Knudsen. Kunstneren fra Holmenkollen, som har sitt daglige virke i atelieret sitt på Holmen.

LES OGSÅ: Der disse tre møtes, skapes magi

En melding hun la ut på Facebook i forkant av utstillingen, kan tyde på at det kribler litt foran utstillingen.

"Får alltid fysisk vondt i kropp og særlig sjel før utstilling…», skrev hun fredag.

– Forklar!

Jeg er veldig nervøs!

– For tilbakemeldingene?

– Nei, egentlig ikke. Men jeg gir mye av meg selv i det jeg lager, og det er en del av prosessen å være nervøs for utstilling. Det er en sunn følelse, men den gjør vondt. Det er vel sånn kunsten skal være, sier Knudsen.

– Og det blir bare verre med årene, sier hun.

Slites ned og bygges opp

Til Akersposten.no forteller kunstneren at hun er opptatt av naturen og dens forvitring.

– Det er poesi, skjørhet og stillhet. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. Lag på lag med naturens egne historier. Markspiste gamle vegger, barken på et tre og naturens egen forvitring. Jeg søker etter den slitte patinaen, og flere elementer ligger delvis skjult i de forskjellige lagene av oljemaling, sier Cathrine Knudsen.

Glassarbeider

Hadeland Glassverk lanserer i disse dager en ny serie vaser, Siccori Stille bevegelser, i samarbeid med Cathrine Knudsen. Dette er en serie vaser i tre størrelser, med elegant sandblåst dekor, som også vil bli å se på utstillingen.

Cathrine Knudsen har designet dekoren på vasene med motiver fra sine egne malerier og har sammen med Hadeland Glassverk skapt en helt ny serie.

– Vasenes form og størrelse ivaretar ulike typer blomster og buketters behov og disse er fine både alene og sammen i gruppe. Serien består av en myk form i tre størrelser og vasene kommer i en mørk gråblå farge og i klart glass. Vasene er designet av sjefsdesigner ved Hadeland Glassverk, Maud Gjeruldsen Bugge.

Cathrine Knudsen – Hemmelighetens hage – maleri, grafikk og glassarbeider, Galleri Fineart 26. mai – 5. juni

LES OGSÅ: Der disse tre møtes, skapes magi

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!