Akersposten

Får vondt i kropp og sjel før utstilling

VISER FREM: Vaser i samarbeid med Hadeland glassverk er en del av utstilllingen, som blant annet består av 25 oljemalerier. Foto: J. Helstad

Skjør poesi og forvitret stillhet. Naturens forfall fascinerer kunstneren fra Holmenkollen, som med utstillingens tema antyder at hun har noen hemmeligheter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2016 kl 12:22

HOLMENKOLLEN/HOLMEN/AKER BRYGGE: «Hemmelighetens hage» har hun kalt utstillingen, som åpner torsdag mai klokken 18 på Galleri Fineart, som ligger omtrent i brytningspunktet med Aker Brygge og Tjuvholmen.

Cathrine Knudsen hadde sin første separatutstilling i 2003. Hun har i et drøyt tiår jobbet på heltid som kunstner.

Oljemalerier og glass

Utstillingen inneholder 25 malerier og fire nye grafiske blad. Motivkretsen er hentet fra naturens prosessers evige gang. I tillegg blir det en pre-lansering av nye glassarbeider.

– Det er den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse som inspirerer meg mest, sier Cathrine Knudsen. Kunstneren fra Holmenkollen, som har sitt daglige virke i atelieret sitt på Holmen.

LES OGSÅ: Der disse tre møtes, skapes magi

En melding hun la ut på Facebook i forkant av utstillingen, kan tyde på at det kribler litt foran utstillingen.

"Får alltid fysisk vondt i kropp og særlig sjel før utstilling…», skrev hun fredag.

– Forklar!

Jeg er veldig nervøs!

– For tilbakemeldingene?

– Nei, egentlig ikke. Men jeg gir mye av meg selv i det jeg lager, og det er en del av prosessen å være nervøs for utstilling. Det er en sunn følelse, men den gjør vondt. Det er vel sånn kunsten skal være, sier Knudsen.

– Og det blir bare verre med årene, sier hun.

Slites ned og bygges opp

Til Akersposten.no forteller kunstneren at hun er opptatt av naturen og dens forvitring.

– Det er poesi, skjørhet og stillhet. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. Lag på lag med naturens egne historier. Markspiste gamle vegger, barken på et tre og naturens egen forvitring. Jeg søker etter den slitte patinaen, og flere elementer ligger delvis skjult i de forskjellige lagene av oljemaling, sier Cathrine Knudsen.

Glassarbeider

Hadeland Glassverk lanserer i disse dager en ny serie vaser, Siccori Stille bevegelser, i samarbeid med Cathrine Knudsen. Dette er en serie vaser i tre størrelser, med elegant sandblåst dekor, som også vil bli å se på utstillingen.

Cathrine Knudsen har designet dekoren på vasene med motiver fra sine egne malerier og har sammen med Hadeland Glassverk skapt en helt ny serie.

– Vasenes form og størrelse ivaretar ulike typer blomster og buketters behov og disse er fine både alene og sammen i gruppe. Serien består av en myk form i tre størrelser og vasene kommer i en mørk gråblå farge og i klart glass. Vasene er designet av sjefsdesigner ved Hadeland Glassverk, Maud Gjeruldsen Bugge.

Cathrine Knudsen – Hemmelighetens hage – maleri, grafikk og glassarbeider, Galleri Fineart 26. mai – 5. juni

LES OGSÅ: Der disse tre møtes, skapes magi

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...