ANNONSE
Annonse

– Faktisk helt umulig å få bot her nå

Pål Harby (t.h) tegner og forklarer til en fornøyd kunde, Egil Fredriksen. Fra tirsdag 24. oktober er det nytt parkeringssystem på Røa Senter. Foto: Fredrik Eckhoff

Har du noen gang fått parkeringsbot fordi du har glemt å hente lapp i automaten? Det er slutt på på stadig flere sentre i Oslo vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2017 kl 11:07

ANNONSE
Annonse

RØA: Det er det mange som har gjort, og det er veldig irriterende. Nå kan det ikke lenger skje på Røa Senter, som tirsdag har satt i drift sitt nye parkeringssystem i parkeringshuset.

Nå slipper du å trekke lapp, og står du under to timer, er det bare å kjøre ut igjen uten å foreta deg noe som helst. Bilskiltet ditt registreres nemlig ved innkjøring.

Kjør inn, kjør ut
– Står du mer enn to timer, går du til en automat og trykker inn bilnummeret ditt. Da kommer det opp et bilde av bilen og skiltet. Så trykker du på «betal» og betaler med mynt eller kort eller begge deler, sier driftsleder på Røa Senter, Pål Harbye.

Vi møter Harbye midt i senteret, der han tirsdag informerer kundene om det nye parkeringssystemet.

– Det er viktig å informere, der skal vi være best i klassen, sier han, og legger til at det nye systemet nærmest er idiotsikkert.

– Det er faktisk helt umulig å få bot her nå, sier han.

– Hva skjer hvis du kjører avgårde etter å ha stått her mer enn to timer, uten å betale i automaten?

– Da får du en overraskelse i posten, men den er ikke så stor. Da får du en regning på parkeringsgebyret pluss et fakturagebyr på 63 kroner, som vi ikke kommer unna. Men uansett er det langt mindre enn den gamle boten, sier driftslederen.

Han presiserer at man uansett har 72 timer til å betale fra man kjører ut til fakturaen kommer i posten. Dermed har man mulighet til å unngå fakturagebyr.

(Saken fortsetter under bildet.)

Nå kan kjøre inn her på Røa Senter helt uten å frykte å få bot. Foto: Fredrik Eckhoff

Ikke pendlerparkering

Han forteller at den første timen etter de to som er gratis, koster 40 kroner. Så blir det dyrere. Den fjerde timen koster 80 kroner.

– Det er for at vi skal passe på at dette ikke blir en pendlerparkering der folk parkerer bilen hele dagen. Det har vi opplevd nå i en periode når automatene har vært ute av drift, sier han.

Harby forteller at de har testet systemet helt siden juni, og statistikken viser at hele 94 prosent av de besøkende på Røa Senter står parkert kortere en to timer.

Fornøyd kunde

Vi møter Egil Fredriksen på Røa, en stamkunde som stadig vekk parkerer elbilen sin i parkeringshuset. Han er strålende fornøyd med endringen i systemet.

– Jeg er meget fornøyd, sier Fredriksen.

– Har du noen gang fått bot fordi du har glemt å trekke lapp?

– Jada. Men da snakket jeg med Pål, og han fikk ordnet opp fordi bilen ladet, sier Fredriksen.

Reglene tilsier nemlig at elbiler som lader, kan stå lenger enn to timer. I den sammenheng har driftsleder Harbye en oppfordring til den stadig økende andelen kunder som kjører elbil:

– Når dere ikke skal lade, bruk en vanlig plass, slik at de som skal lade får gjort det, sier Harbye. Senteret har for tiden tre plasser med lademuligheter.

LES OGSÅ: Automatfritt på CC Vest

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse