Akersposten

– Faktisk helt umulig å få bot her nå

Pål Harby (t.h) tegner og forklarer til en fornøyd kunde, Egil Fredriksen. Fra tirsdag 24. oktober er det nytt parkeringssystem på Røa Senter. Foto: Fredrik Eckhoff

Har du noen gang fått parkeringsbot fordi du har glemt å hente lapp i automaten? Det er slutt på på stadig flere sentre i Oslo vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2017 kl 11:07

RØA: Det er det mange som har gjort, og det er veldig irriterende. Nå kan det ikke lenger skje på Røa Senter, som tirsdag har satt i drift sitt nye parkeringssystem i parkeringshuset.

Nå slipper du å trekke lapp, og står du under to timer, er det bare å kjøre ut igjen uten å foreta deg noe som helst. Bilskiltet ditt registreres nemlig ved innkjøring.

Kjør inn, kjør ut
– Står du mer enn to timer, går du til en automat og trykker inn bilnummeret ditt. Da kommer det opp et bilde av bilen og skiltet. Så trykker du på «betal» og betaler med mynt eller kort eller begge deler, sier driftsleder på Røa Senter, Pål Harbye.

Vi møter Harbye midt i senteret, der han tirsdag informerer kundene om det nye parkeringssystemet.

– Det er viktig å informere, der skal vi være best i klassen, sier han, og legger til at det nye systemet nærmest er idiotsikkert.

– Det er faktisk helt umulig å få bot her nå, sier han.

– Hva skjer hvis du kjører avgårde etter å ha stått her mer enn to timer, uten å betale i automaten?

– Da får du en overraskelse i posten, men den er ikke så stor. Da får du en regning på parkeringsgebyret pluss et fakturagebyr på 63 kroner, som vi ikke kommer unna. Men uansett er det langt mindre enn den gamle boten, sier driftslederen.

Han presiserer at man uansett har 72 timer til å betale fra man kjører ut til fakturaen kommer i posten. Dermed har man mulighet til å unngå fakturagebyr.

(Saken fortsetter under bildet.)

Nå kan kjøre inn her på Røa Senter helt uten å frykte å få bot. Foto: Fredrik Eckhoff

Ikke pendlerparkering

Han forteller at den første timen etter de to som er gratis, koster 40 kroner. Så blir det dyrere. Den fjerde timen koster 80 kroner.

– Det er for at vi skal passe på at dette ikke blir en pendlerparkering der folk parkerer bilen hele dagen. Det har vi opplevd nå i en periode når automatene har vært ute av drift, sier han.

Harby forteller at de har testet systemet helt siden juni, og statistikken viser at hele 94 prosent av de besøkende på Røa Senter står parkert kortere en to timer.

Fornøyd kunde

Vi møter Egil Fredriksen på Røa, en stamkunde som stadig vekk parkerer elbilen sin i parkeringshuset. Han er strålende fornøyd med endringen i systemet.

– Jeg er meget fornøyd, sier Fredriksen.

– Har du noen gang fått bot fordi du har glemt å trekke lapp?

– Jada. Men da snakket jeg med Pål, og han fikk ordnet opp fordi bilen ladet, sier Fredriksen.

Reglene tilsier nemlig at elbiler som lader, kan stå lenger enn to timer. I den sammenheng har driftsleder Harbye en oppfordring til den stadig økende andelen kunder som kjører elbil:

– Når dere ikke skal lade, bruk en vanlig plass, slik at de som skal lade får gjort det, sier Harbye. Senteret har for tiden tre plasser med lademuligheter.

LES OGSÅ: Automatfritt på CC Vest

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...