Akersposten

Europamester på rømmen i snart en uke

Katla har vært savnet fra sitt nye hjem på Lilleaker siden forrige tirsdag. Foto: Privat

– Det er helt utrolig at hun dro midt i rushen, mest sannsynlig nordover, uten å ha blitt sett av noen, sier Alexander Kristensen, som fortvilet løp etter Katla da hun ble skremt og løp med båndet på slep fra Lilleaker tirsdag morgen i forrige uke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 15:34

LILLEAKER: Alaska huskyen Katla (8) stakk av gårde på luftetur tirsdag 19. juni klokken 8 i området Lilleaker, Sollerud og Bestum, som Akersposten skrev om. Hun hadde bodd sammen med Karoline og Alexander i et par uker for en mulig omplassering.

Muligens sett på Voksen

– Hun har rukket å bli veldig glad i kos på sofaen, til tross for at hun har levd et liv utendørs. Katla er tidligere løpshund med høy løpskapasitet. Hun har vært lederhund for tidligere vinner av blant annet Finnmarksløpet og Femundsløpet, Pete Jahnsen, og er mor til mange av deres beste hunder, sier Alexander.

Han forteller at det foreløpig er en mulig observasjon ved Voksen, og det kan hende hun har kommet seg ut av bånd. Hun kan sitte fastsurret, men kan også ha løpt langt av gårde. Her er alt åpent, sier han.

– Men mye tyder på at hun har satt kursen hjemover, til Tufsingdalen, sier Alexander. Tufsingdalen ligger i Os kommune i Hedmark.

Merittert hund

Katla har løpt Gausdal maraton på 300 kilometer, Femundløpet på 600 kilomter og Finnmarksløpet på 1000 kilometer mange ganger. Hun har vært på vinnerspannet i både Finnmark og Femund og er fortsatt regjerende Europamester i langdistanse, ifølge Alexander.

Nå håper han og Karoline at noen skal ha sett Katla på hennes ferd, og de er glade for å motta tips på tlf. 997 90 220.

LES OGSÅ: Frykter at Katla har satt seg fast

– Lilleaker mister litt av sjelen

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...