ANNONSE
Annonse
Akersposten

Europamester på rømmen i snart en uke

Katla har vært savnet fra sitt nye hjem på Lilleaker siden forrige tirsdag. Foto: Privat

– Det er helt utrolig at hun dro midt i rushen, mest sannsynlig nordover, uten å ha blitt sett av noen, sier Alexander Kristensen, som fortvilet løp etter Katla da hun ble skremt og løp med båndet på slep fra Lilleaker tirsdag morgen i forrige uke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 15:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Alaska huskyen Katla (8) stakk av gårde på luftetur tirsdag 19. juni klokken 8 i området Lilleaker, Sollerud og Bestum, som Akersposten skrev om. Hun hadde bodd sammen med Karoline og Alexander i et par uker for en mulig omplassering.

Muligens sett på Voksen

– Hun har rukket å bli veldig glad i kos på sofaen, til tross for at hun har levd et liv utendørs. Katla er tidligere løpshund med høy løpskapasitet. Hun har vært lederhund for tidligere vinner av blant annet Finnmarksløpet og Femundsløpet, Pete Jahnsen, og er mor til mange av deres beste hunder, sier Alexander.

Han forteller at det foreløpig er en mulig observasjon ved Voksen, og det kan hende hun har kommet seg ut av bånd. Hun kan sitte fastsurret, men kan også ha løpt langt av gårde. Her er alt åpent, sier han.

– Men mye tyder på at hun har satt kursen hjemover, til Tufsingdalen, sier Alexander. Tufsingdalen ligger i Os kommune i Hedmark.

Merittert hund

Katla har løpt Gausdal maraton på 300 kilometer, Femundløpet på 600 kilomter og Finnmarksløpet på 1000 kilometer mange ganger. Hun har vært på vinnerspannet i både Finnmark og Femund og er fortsatt regjerende Europamester i langdistanse, ifølge Alexander.

Nå håper han og Karoline at noen skal ha sett Katla på hennes ferd, og de er glade for å motta tips på tlf. 997 90 220.

LES OGSÅ: Frykter at Katla har satt seg fast

– Lilleaker mister litt av sjelen

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord