Akersposten

Etterlyser samarbeid med skoler og politiet

REPRESALIER: Voksne må melde fra selv om barna blir truet med represalier, er Isabel Mühleisen Ojos klare mening. Bilde til venstre er en illustrasjon. Foto: Vidar Bakken

Like oppunder jul kom Bydel Vestre Akers SaLTO-koordinator med et varsko til bydelens politikere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2019 kl 12:11

Etter at denne saken ble publisert har SaLTO- koordinator, Isabel Mühleisen Ojo, kommet med en presisering. Hun understreker at samarbeidet med skolene er veldig bra, men at hun etterlyser bekymringsmeldinger. Dette for at tittel i saken ikke skal bli misforstått.

VESTRE AKER: Det var en bekymret SaLTO-koordinator i Bydel Vestre Aker, Isabel Mühleisen Ojo, som orienterte bydelsutvalget om situasjonen for barn og unge i bydelen. Hun startet med å fortelle om noen av de utfordringene bydelen står overfor med hensyn til barn- og ungdomskriminalitet.

I risikosonen

- Bydelen ligger høyt på statistikken når det gjelder rus blant ungdom, helt ned i 12 – 13 årsalderen. I de siste to månedene har vi fått flere henvendelser fra foreldre med barn som har blitt utsatt for vold, trusler eller ran. Dette skjer på Majorstua, men også flere steder i vår bydel. Det er uakseptabelt at disse barna skal være redde og utrygge. I den sammenheng har vi utfordringer med hensyn til informasjonsflyten, for å kunne fange opp barn i risikosonen, innledet Mühleisen Ojo, som pekte på viktigheten av å få opp bekymringsnivået.

Les også: 16 av 17 ran i Oslo vest oppklart

Skolene

Forutsetningen for å kunne fange opp og hjelpe de som begår kriminelle handlinger og dem som blir utsatt for disse handlingene, krever et godt samarbeid med politi og skoler. Hun etterlyste et større initiativ fra skolene med hensyn til å ivareta oppmerksomhetsplikten, å melde inn bekymring til barnevernet.

- Det er slik utsatte barn og unge som ikke har det så godt, kan bli fanget opp på et tidlig tidspunkt. Vi snakker om ungdommer som begår handlinger de ikke skal begå

Samtidig understreket hun at det dreide seg om bekymringer, som ikke bare er knyttet til en del av bydelen, men at dette gjaldt alle skoler og områder.

- I det siste har det også vært hendelser knyttet til Vinderen-området, sa SaLTO-koordinatoren.

Les mer om: – Vi skal ikke ha det slik at barn er redde for å gå til idrettslag, skole eller venner

Politiet

Samtidig etterlyste hun et bedre samarbeid med politiet på overordnet nivå, slik at bydelen får bedre informasjon om hendelser og handlinger som politiet sitter inne med, slik at ungdommer i bydelen blir fanget opp på et tidlig tidspunkt. Hovedproblemet er at på ulike nivåer sitter folk med informasjon om unge under straffbar alder som utfører vold og ran, uten at denne informasjonen når dem som eventuelt kan følge opp disse barna.

Represalier

Flere av politikerne i bydelsutvalget fulgte opp med spørsmål til Mühleisen Ojo. Blant disse var spørsmålet om hvordan foreldre og andre skulle forholde seg til trussel om represalier.

- Foreldre er redde for at deres barn skal bli utsatt for represalier om de går til anmeldelse. Det er en reell trussel og noen gjør alvor av det. Likevel, foreldre må anmelde, og det samme gjelder skolene. Alle voksne må bidra til å stoppe dette. Blir de ikke anmeldt, får de heller ikke hjelp. Det er små barn med store utfordringer det er snakk om, svarte Mühleisen Ojo blant annet.

Les også:

Rører, opprører, gleder, irriterer og engasjerer

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...