Akersposten

HELHETLIG: Egil Kjos etterlyser medvirkning og helhetlig områdeutvikling, som blant annet inkluderer gamle Bogstad leir/Himstadjordet (avmerket) som bydelen vil ha som erstatningsareal for vannbehandlingsanlegget. Google Maps

«Etterlyser reell medvirkning i en bydel med store utfordringer»

Flere store byggeprosjekter i Vestre Aker vil påvirke bydelen i mange år fremover, men hvem ivaretar en helhetlig utvikling av området?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2020 kl 07:49

Bydel Vestre Aker møter nå flere store anleggsarbeider som blant annet vannanlegget på Huseby og vanntunellen fra Bogstad til Voksenkollen. I sistnevnte prosjekt skal en transportere 2000 lastebillass gjennom en trang Sørkedalsvei fra Bogstad badeplass, gjennom det trange krysset Peder Ankers plass, videre gjennom Røakrysset og i en eller annen retning til et massemottak.

Det skal graves og legges nye vannledninger i Hovseterdalen, midlertidig stenging av friområder og en kan vise til en rekke store byggeaktiviteter i mange villaområder som også er belastende for trafikkbildet.

Les saken: Byggeboom: Dette er hva du har i vente

Bemerkninger

I forbindelse med høringen for vannprosjektet på Bogstad har Bydel Vestre Aker bedt om at det fokuseres på en helhetlig utvikling av Røa-Bogstadområdet til det beste for bydelens innbyggere.

I dette ligger blant annet omregulering av Bogstad leir til friområde. Dette området er også bydelens krav til erstatningsareal for Huseby-prosjektet. Bydelen vil at Utsiktskollen åpnes og tilrettelegges som attraksjon i tråd med Riksantikvarens / Byantikvarens fredning. Bydelen ber om en permanent omlegging av skitraséen, slik at man får en adskillelse av tursti og skitrasé fra Bogstad Camping til Skuggenjordet. Videre vil bydelen ha en oppgradering av Peder Ankers plass (oppkalt etter Norges første statsminister) og området fra Ankerveien til Voksen kirke.

Bydelen ber videre om en generell oppgradering av Hovseterdalen. Parkmessig vegetasjon, inndeling i soner, aktiviteter, områder for fri lek og parkmøblement. Det har kommet flere spørsmål om oppgradering av Sørkedalsveien fra Peder Ankers plass og innover forbi badeplassen. Her vises det til at Bymiljøetatens prosjekt er lagt på is inntil videre.

Helhetlig områdeutvikling

Grip muligheten nå! Vi snakker om en bydel som ikke er nevnt og prioritert på kommunes planer for nye friareal eller grønne lunger. Røa Vel har vært bydelens pådriver for utvikling av de nevnte delområdene og presentert prosjektet med navnet «Bogstad Ring» for bydelens ledelse og politikere i bystyret.

Byrådserklæringen for perioden 2019 til 2023 sier:

Byrådet vil sikre god og reell medvirkning i byutviklingen, involvering bør skje på et tidlig tidspunkt i planarbeidet. Det skal være enkelt for innbyggere å ta initiativ til tiltak i nærmiljøet, byrådet skal jobbe tett med lokale aktører som ønsker å bidra.

Røa Vel har etablert kontakter med alle lag og foreninger som bruker ulike deler av området. Konstruktive kontakter og samarbeid med private utbyggere og fine forhold til flere kommunale etater. Nå er tiden moden for å vise politisk vilje slik at vi kan etablere en helhetlig områdeutvikling. Friområder og grønne lunger må inkluderes, vi må tilføres budsjettmidler og en erfaren prosjektmedarbeider som kan koordinere og sørge for et nært samarbeid med utførende etater.

Skoleeksempel

La oss lage et skoleeksempel i Oslo kommune, byrådserklæringen som plattform, et samarbeidet med alle involverte med mål om å etablere en helhetlig områdeutvikling

Vi skal selvfølgelig være glade for at Oslo kommune sørger for sikker vannforsyning. Men, vi vil også ha friområder og grønne lunger på bordet. Nå skal det være politisk behandling av vannprosjektet ved Bogstad. Vi ber om at politikerne samtidig tar høyde for bydelens «ønskeliste» og sørger for at også disse prosjektene kan realiseres.

Egil Kjos

Prosjektleder Bogstad Ring
Styremedlem Røa Vel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...